Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 40 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Dina

Dina

Skrevet 22. oktober 2018 av Dina på Lom ungdomsskole 10B

Den tolvte spelaren
Boka handlar om Kevin som nettopp har flytta til Våg. Han byrjar på fotballaget og blir god venn med Kåre. Det Kevin ikkje veit er at Kåre og to andre gutar har ein stor hemmelegheit. Boka var god å lese, hadde fleire gode pusterom. Setningane var innhaldsrike og ikkje for lange. Boka var spanande og skummel, aldri kjedeleg. Boka var lett å leve seg inn i, når du fyrst hadde begynt å lese var det vanskeleg å legge ho frå seg. Eg anbefaler boka til dei som liker å lese spanande og skumle bøker. Boka var alt i alt veldig god, men ho kunne gjerne vore lenger. Eg gir boka terningkast 5.


Robin

Robin

Skrevet 22. oktober 2018 av Robin på Åkra ungdomsskole

Den tovlte spelaren
Den tolvte spelaren handler om ein gutt som heiter Kevin, som nettopp er flytta til Våg. Han merker raskt at det er noko annleis her. Han starter på eit fotballag og der blir han ein god venn med ein som heiter Kåre. Etterkvart så viser det seg at Kåre og nokon andre på laget har ein stor hemmlegheit. Boka var veldig lett og lese fordi det var lite sider og lite tekst. Boka var ikkje så bra på dei 10-15 første sidene men så kom det seg. Boka er skriven av Tor Arve Røssland og sjangeren er grøss. Denne boka var veldig god fordi den var spennande. Eg lese aldri bøker men denne var bra.
Terningkast 6.


Marius Svestad

Marius Svestad

Skrevet 19. oktober 2018 av Marius Svestad på Lom ungdomsskole 10B

Den tolvte spelaren
Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin. Han har nylig flytta til ein ny plass som heiter Våg. Han startar å spele på fotballaget der og blir ven med ein som heiter Kåre. Etter kvart viser det seg at Kåre og nokre andre på fotballaget har ein stor hemmelegheit. Boka byrja veldig fort på handlinga og var enkel å leve seg inn i og veldig vanskeleg å leggje frå seg. Ho var og veldig lettlest og lite skrift på kvar side. Historia foregår over ei ganske kort tidsperiode og endinga var veldig brå, men forventa om ein tenkte seg om. Boka er alt i alt veldig spennande og passa perfekt for meg og eg anbefaler på det sterkaste å lese denne boka. Kunne gjerne vore litt lengre.
Terningkast: 6


Grethe

Grethe

Skrevet 19. oktober 2018 av Grethe på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handler om Kevin som har flyttet til våg. Han får seg fort ein ny ven, men merkar raskt at noko er annleis med nenne bygda. Det et ei lettlest bok og du kjem fort inn i handlinga. Det er mykje spenning i denne boka, du sit heile tida å ventar på at noko skal skje. Det er ei bok med sterke og vonde handlingar, når det tek opp mobbinga. Det er ei grøsser bok og derfor kan den være veldig ekkel får nokre, sidan der er mykje blod. Det er ikkje heilt mi type bok. Men ei fin bok og lese for dei som liker grøsser.
Terningkast 4.


Bjarne

Bjarne

Skrevet 19. oktober 2018 av Bjarne på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin som har flytta til ei bygd som heiter Våg. Og det begynner å skje skumle ting der. Kevin møter ein gut på sin eigen alder som heiter Kåre, dei blir bestevenner. Kevin får vite at Kåre har gjort grufulle ting. Eg vil gje denne boka terningkast 4, fordi boka er lettlest, spennade og realistisk. Men ting skjedde litt for fort og eg syntes starten var litt tung. Men det vart spennande etterkvart!

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Håkon Telstad Sollid

Håkon Telstad Sollid

Skrevet 5. oktober 2018 av Håkon Telstad Sollid på Surnadal ungdomsskole

Grøsser

Den tolvte spilleren er en grøsse/krim bok

Boken handler om at Kevin Borgen som er adoptert og må flytte til en ny kommune fordi faren hans tjenestegjør i hæren og må stadig flytte. En dag ser Kevin en gutt på hans alder med fotballdrakt som det står 12 på. Gutten står med en kjøttkrok i hånda. Kevin føler han stadig blir jaget. Han får en bestevenn som heter Kåre. Kevin føler Kåre vet hvem gutten med kjøttkroken er.

Til og med starten av boka er oppslukende og fører deg sakte, men spennende inn i midten av handlingen, det er mye overraskelser, spenning og mye grøss. Slutten var ganske brå og uventet, men det gjør bare at jeg vil lese mer og mer, og kanskje neste bok om den kommer. Jeg klarte nesten ikke slutte å lese, forfatteren gjorde så jeg trodde jeg var Kevin/jeg personen.

Ord som kan beskrive leseopplevelsen er: overaskende og spennende.

Alt i boken henger sammen og passer inn, språket er perfekt og det er greit med banne-ord av og til. Den ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest, fordi den her var mere oppslukende og spennende. Denne boka er ikke en del av en trend eller serie, men den er jo så bra at den kunne vært det. Det er noen få hendelser som kunne skjedd i virkeligheten. Det var ikke noe magi eller noe tull, så det gjør det ekstra gøy å lese når det ikke er det. Det var lett å forstå ting og det var ord som passet til hendelsene. Det var en spennende og overaskende bok. Anbefaler på det sterkeste å lese boka.

Jeg gir boka terningkast 5 fordi den var for kort.

Til toppen