Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den tolvte spelaren

Tor Arve Røssland Samlaget 2018 38 anmeldelser

Kevin har flytta til Våg. Han merkar raskt at noko er annleis her. Den tåkelagde bygda har noko hemmelegheitsfullt ved seg. Og farane som lurer, kan plutseleg stå rett framfor deg.

Kven er den tolvte spelaren?

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse?

Marius Svestad

Marius Svestad

Skrevet 19. oktober 2018 av Marius Svestad på Lom ungdomsskole 10B

Den tolvte spelaren
Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin. Han har nylig flytta til ein ny plass som heiter Våg. Han startar å spele på fotballaget der og blir ven med ein som heiter Kåre. Etter kvart viser det seg at Kåre og nokre andre på fotballaget har ein stor hemmelegheit. Boka byrja veldig fort på handlinga og var enkel å leve seg inn i og veldig vanskeleg å leggje frå seg. Ho var og veldig lettlest og lite skrift på kvar side. Historia foregår over ei ganske kort tidsperiode og endinga var veldig brå, men forventa om ein tenkte seg om. Boka er alt i alt veldig spennande og passa perfekt for meg og eg anbefaler på det sterkaste å lese denne boka. Kunne gjerne vore litt lengre.
Terningkast: 6


Grethe

Grethe

Skrevet 19. oktober 2018 av Grethe på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handler om Kevin som har flyttet til våg. Han får seg fort ein ny ven, men merkar raskt at noko er annleis med nenne bygda. Det et ei lettlest bok og du kjem fort inn i handlinga. Det er mykje spenning i denne boka, du sit heile tida å ventar på at noko skal skje. Det er ei bok med sterke og vonde handlingar, når det tek opp mobbinga. Det er ei grøsser bok og derfor kan den være veldig ekkel får nokre, sidan der er mykje blod. Det er ikkje heilt mi type bok. Men ei fin bok og lese for dei som liker grøsser.
Terningkast 4.


Bjarne

Bjarne

Skrevet 19. oktober 2018 av Bjarne på Lom ungdomsskole 10A

Denne boka handlar om ein gut som heiter Kevin som har flytta til ei bygd som heiter Våg. Og det begynner å skje skumle ting der. Kevin møter ein gut på sin eigen alder som heiter Kåre, dei blir bestevenner. Kevin får vite at Kåre har gjort grufulle ting. Eg vil gje denne boka terningkast 4, fordi boka er lettlest, spennade og realistisk. Men ting skjedde litt for fort og eg syntes starten var litt tung. Men det vart spennande etterkvart!


Ali Sameer

Ali Sameer

Skrevet 17. oktober 2018 av Ali Sameer på Ruseløkka skole, 10C

Burde du bruke tiden din på å lese Den tolvte spelaren?

Jeg har lest boken Den tolvte spelaren skrevet av Tor Arne Røssland. Boken handler om en gutt som heter Kevin, han ble adoptert fra Colombia og bor i Norge. Han bodde i Bergen, men flyttet tilbake til Våg, der ble han med i et fotballag.

Der møtte han en gutt som heter Kåre, og de ble bestevenner. Etter hvert begynte mye rart å skje, noe var ikke riktig. De fant ut en stor hemmelighet som ingen vet om. For å finne ut hva hemmelighet er og hva som skjer etter på må du lese boken selv.

Jeg synes denne boken er en veldig spennende, fin og kort, perfekt til noen som er 11 år eller eldre. Boken var ikke veldig skummel, men veldig spennende og gjør at du føler som du er i Kevin sin situasjon.

Jeg synes denne boken passer for barn og ungdommer. Veldig spennende og lett å lese, med mange språklige virkemidler. Jeg skal gi boken terning kast 5, det er en veldig fin bok. Synes boken var litt treig i begynnelsen , men totalt sett er det en fin bok, og jeg vil anbefale boken til alle sammen.


ERIK

ERIK

Skrevet 17. oktober 2018 av ERIK på Bytårnet skole

Den tolvte spelaren
Boka er en krim/grøssbok. Boka er veldig kort og jeg synes den var veldig dårlig. Det var korte og kjedelige/uinteressante beskrivelser.
Hovedpersonen heter Kevin har flytta til Våg, han merker at noe er annerledes der. Han møter kåre i våg. Etter hvert dukker det opp en gutt som er skummel og stirrer på Kevin etter trening.
Forfatter er Tor Røssland og forlaget er samlaget.
Boka er ganske lite spennende men den får litt spenning tilslutt. Det er mye veldig stygt språk i boka som er helt unødvendig. Jeg tror at forfatteren skriver slik for å tøffe seg og tror det er kult, men det er det ikke!
Boka er veldig kort og på sidene står det så lite at det ser ut som et dikt. Boka slutter brått og uforventet. Det er akkurat som om den ikke er skrevet ferdig.
Boka virker ikke så spesiell… det føles som om en hobby forfatter bare har satt seg ned og skrivd enda en dårlig nynorsk krim bok.
Jeg kan dessverre IKKE anbefale denne boka. Det er den dårligste boka jeg har lest på lenge. Boka henger ikke så godt sammen og er ikke så sendende. Boka er også veldig urealistisk til å være krimbok. Du skal lete lenge for å finne en dårligere bok.
Terningkast 2.
-Erik 8B

Vis flere anmeldelser

Til toppen