Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Den andre søstera

Laura Djupvik Samlaget 2018 10 anmeldelser

Selma og familien arvar eit gammalt hus. Men Selma tør ikkje vere der åleine. Ho høyrer merkelege lydar og uforklarlege ting skjer. I treet i hagen kjenner Selma seg trygg. Ein dag kjem ei jente, Anna, opp frå dalen. Ho Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

eirik

eirik

Skrevet 11. desember 2018 av eirik på Åkra ungdomsskole

Bokas heiter «Den andre søstera» og er fra Grøss og gru serien. Boka handlar om Ida, Selma og mora deiras .Ho eine jenta som heiter Selma tørr ikkje å være åleine. Selma høyrer og ser ting som ingen andre gjer. Etter familien har budd i huset ei stund oppdagar Selma skumle hemmligheitar om huset.

Eg opplevde boka som litt kjedelig i starten, men ho blei kjekkare og meir spennande på slutten.

Det som gjer boka god er at ho har spenning.

Andre bør lese boka for ho er lett å lese, og har bra og spennande innhald.

Terningkast 4


Marie

Marie

Skrevet 10. desember 2018 av Marie på Brandbu ungdomsskole

Den andre søstera.
Det er den tredje boka i serien "Grøss og gru". Akkurat som de to andre er dette en lettlest og luftig Nynorsk bok.
Den er nokså spennende og interessant til tider, men det skjer generelt lite. Den hadde få spenningstopper og det tok litt vel lang tid før man kom inn i handlingen. Den ga litt lite mening, og i tillegg hadde den en veldig brå slutt. De to tidligere bøkene vare mye bedre.
Jeg gir den terningkast 3.


Nora

Nora

Skrevet 6. desember 2018 av Nora på Brandbu ungdomsskole

Den andre søstera.

For de som liker grøss og gru, er denne boken perfekt. Boka handler om ei jente som heter Selma. Hun flytter til barndomshjemmet til moren sin sammen med søsteren sin og moren sin, men ting er litt utenom det vanlige.
Boka gir en god oversikt over hvordan huset og stedene ser ut. Noen kan nok skjenne seg igjen i boka, det gjorde jeg ihvertfall litt selv. Opplevelsene i boka ga meg enda mer lyst til å lese videre. Boka slutta litt brått, men det var god spenning utover i boka.
Jeg anbefaler denne boka til de som liker å lese grøss og gru.

Jeg gir boka terningkast 5.


Håkon Telstad Sollid

Håkon Telstad Sollid

Skrevet 5. desember 2018 av Håkon Telstad Sollid på Surnadal ungdomsskole

Skritt på loftet og dører som smeller!

( Av: Laura Djupvik)

DEN ANDRE SØSTERA er en bok som handler om en jente som heter Selma, som bor i Oslo med mamma og ida. En dag flytter Selma og familien til barndomshjemmet til moren, Selma har evnen til å se ting andre ikke ser, men hun tror det ikke fult selv. Og til og med da Selma først så huset når di kom frem, så hun en skapning eller en presjon i vinduet som gikk forbi vinduet. Selma ser et epletre i hagen fra vinduet og går ned på verandaen og ut på plenen for å se på det, hun klatrer opp og finner ut at dette er en bra plass for å gjemme seg hvis det skjer noe skummelt. det hun ikke vet er at hun kommer til å sitte i det treet ofte fra nå av. En dag gjemmer Selma seg i treet fordi hun har hørt dører som smeller og skritt i trappa og på loftet, og mens hun gjemmer seg der kommer det en jente opp fra skråningen av huset og går rett igjennom brennesler uten å si: “au!”. Hun sier hun heter Anna. Anna viser seg for Selma bare når hun er hjemme alene, og Selma er hjemme alene hver dag. Og hver gang Ida eller mamma kommer hjem, forsvinner Anna alltid mystisk. Vet mamma noe om denne Anna?…

Sjanger: krim, grøss og gru.

Jeg syntes den andre søstera er en så bra bok at jeg tro dette er den typen bøker som får ungdommer til å lese. Det er den beste boka jeg har lest, og selv om den var ny-norsk var det lett å lese og forstå. Jeg klarte ikke stoppe å lese så jeg startet på side 1 og leste ut hele boken uten pauser, selv om det tok lang tid. Jeg har aldri lest en så bra og oppslukende bok som denne og håper den vinner U-prisen. Og gir den terningkast 6 siden jeg ikke fant noe som var galt med denne boken.


Marianne

Marianne

Skrevet 28. november 2018 av Marianne på Surnadal ungdomsskole

Skjedde det litt for mykje av det same?
Boka den andre søstera er ei bok som kan få deg til å ikkje ville sove aleine om natta, sånn var det med meg etter eg las ho ferdig ved midnatt.
Denne boka handlar om ein familie med mamma, storesyster og Selma (hovudpersonen). Dei flytter frå Oslo til ein liten dal langt frå sentrum. Huset dei skal flytte til har mora tatt over etter foreldra hennar, huset har stått tomt i fleire år da det er mykje uforklarleg som hender der, men Selma er den einaste som merkar det. Selma møter ei jente som heiter Anna, men kven er eigentleg Anna?
Boka var fengande frå start til slutt, noko som gjorde at eg ikkje ville leggje den frå meg. Den var lett og lese da det berre var eit par avsnitt på kvar side. Boka hadde ofte spenningstoppar som gjorde at dei vart litt forutsigbare og ikkje så serleg overraskande. Eg vil og seie at det skjedde mykje av det same heilt fram til slutten, men det boka handla om, og det som skjedde var veldig spennande.
Opplevinga mi ved boka var for det meste positiv. Eg likte veldig godt det eg las og det blei aldri tungt å lese. Det var nokon plassar i boka som var så bra beskrive at det nesten blei skummelt å lese.
Eg gir boka Den andre systera terningkast 5 fordi:
Den var spennande frå start til slutt, plassane og følelsane vart så bra beskrivne at eg kunne sjå for meg alt. Den hadde ikkje ein brå slutt og eg datt aldri av når eg las. Det som trekkjer ned var at det skjedde mykje av det same, så det meste som skjedde var forutsigbart.
Eg vil anbefale denne boka om du likar grøss og gru.

Vis flere anmeldelser

Til toppen