Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De4: Hyper

Vera Voss Kagge 2016 46 anmeldelser

Lilly har store ambisjoner om å bli advokat, og jubler når hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig, bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ajdin

Ajdin

Skrevet 11. desember 2016 av Ajdin på Sør-Fron ungdomsskole

Livet kan forandres i løpet av ett blunk

Boken de 4 hyper handler om Lilly. Lilly vil gjerne bli advokat, og er overlykkelig da hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort, og de tre første prøvene går heller dårlig. Hun innser at noe må gjøres. Etter ett besøk til den nye venninna Thea, blir alt forandret. Lilly får prøve eksamensdop, og tror at alt ville vært enklere om hun hadde brukt det tidligere. Lilly har uvitende viklet seg selv og De4 inn i en sak som er mye større enn hun trodde…

Boken er lærerik og har ett viktig tema fordi den viser konsekvensene med dop, og at det går bra med de som gjør gode ting. Fra første siden av boken kunne jeg ikke legge den ifra meg. Boken er spennende fra starten til slutten og det er passe mengde sider. Boken er lettlest og språket passer til temaet. Språket er ikke noe spesielt ungdomsspråk, og det er en lettlest bok så de fleste kan lese den. Jeg anbefaler boken til ungdommer fra 13-18år. Kanskje opp til 20 også.

Jeg finner ikke en eneste dårlig ting med boka og jeg synes det er en kjempe bra bok som fortjener å vinne uprisen, så: Terningkast 6


Bendikte

Bendikte

Skrevet 6. desember 2016 av Bendikte på Volda ungdomsskule

Er du hyper
Forfatter er Vera Voss. De er egentlig noen av Norges mest produktive tv- forfattere. Hver fredag møtes de på eit rom på en hemmelig adresse i Oslo for å klekke ut nye historier og de vil ikkje avsløre hvem som skriver hva eller hvordan de jobber men de lover at de har store planer og at sagaen om De4 så vidt har begynt.

De4 hyper er 4 bok i serien De4 men serien er ikkje samen hengande så du kan lese denne uten å lese dei tre første. Handling: Lilly har store ambisjoner om å bli advokat og jubler når hun kommer inn på ein eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig. Bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med den fascinerende og mystiske jenta Thea hjem. Etter besøket blir ingenting som før.

Boka starta med at Lilly skal på den nye skolen og pappaen hennes blir med for å hilse på den nye rektoren.

Det som gjorde boka god er at forfattarane skildrer omgivelsene og menneskene i boka veldig bra og spenningskurve blir meir og meir spennende etter kvart som du leser og mot slutten av boka kjem det eit vendepunkt.

Andre bør lese boka fordi den er oppslukende og er vanskelig å legge fra seg når du har begynt med den. Den får ternings kast 6.


Cecilie Steen Rundtom

Cecilie Steen Rundtom

Skrevet 6. desember 2016 av Cecilie Steen Rundtom på Sør-Fron ungdomsskole

Privatskolen

Boka handler om en jente som heter Lilly. Hun drømmer om å bli advokat, og blir glad når hun kommer inn på en privatskole. Presset er stort. Mange prøver går dårlig, og da finner Lilly ut at noe må gjøres. En dag blir hun med Thea, ei jente fra klassen hjem etter skolen. Blir alt som før etter besøket?

Denne boka er vanskelig å legge fra seg. Jeg synes boka er bra. Boka er skrevet på en måte så du kan se for deg hva som skjer, god beskrivelse. Den har ei bra oppbygging, med en bra spenningstopp. Jeg vil si at boka er ei bok som passer ungdommer mellom 13-20 år. Den har ikke et spesielt ungdomsspråk, slik vi ungdommen snakker idag. Boka er den fjerde boka i en serie, men du trenger ikke å ha lest alle for å lese denne. Denne boka kan man lære mye av.
Terningkast 5


Mathea Almehagen

Mathea Almehagen

Skrevet 5. desember 2016 av Mathea Almehagen på Sør-Fron ungdomsskole

De4 hyper, ei bok det er vanskelig å gløyme

Boka handlar om tenåringsjenta Lilly som har kome inn på ein av Noregs beste skular og har store planar om å bli advokat. Ho får dårlig karakter på dei første prøvene å byrjar å tvile på seg sjølv. Ho finn ei løysing som kanskje ikkje er så bra for ho og framtida hennar.

Handlinga i boka er både spanande ,romantisk og trist. Oppbygginga i boka er svært bra. Boka er artig og spanande heilt frå begynnelsen, samtidig som den har nokre større spenningstoppar midt i boka. Språket er bra og har ikkje mykje " ungdoms slang", noko eg synes er bra. Den er skreve på ein enkel måte og delt inn i mange avsnitt, det gjer boka lettlest. Skildringane i boka er detaljerte, noko som gjer at eg ser for meg alt som skjer og føler eg blir kjent med hovudpersonane. Boka er ein del av ein bokserie, men du må ikkje lese dei andre bøkene fyst for å forstå boka, dette syns eg er bra.

Dette er ei bok det er vanskelig å legge frå seg. Det er ei av dei beste bøkene eg har lest. Eg vil anbefale boka til ungdom mellom 13 og 18 år. Denne fortener og bli nominert til uprisen.

Terningkast 6


Tuva

Tuva

Skrevet 3. desember 2016 av Tuva på Søndre Land ungdomsskole, 9A

De4 Hyper

Jeg er ikke en person som er veldig glad i å lese bøker, men denne boka greide jeg nesten ikke å legge ifra meg. Syntes denne boka er spennende helt fra starten, noe som ikke alle bøker er. Jeg liker at det er korte kapitler fordi da er det enklere å lese mer, isteden for at det er veldig lange kapitler.
Man blir veldig godt kjent med hovedpersonen, Lilly, og får et godt innblikk i livet hennes som en skoleflink jente. Det er spennende å lese hvordan forfatteren får boka til å virke så realistisk. Jeg kjenner meg igjen i boka, med tanke på det presset med å måtte ha god karakterer.
Men når hun kommer inn på den beste videregående skolen i landet, blir alt snudd på hodet. Hun går ned i karakterene og står foran et press når en venninne byr henne piller for å gjøre det enklere å lese til prøver. Om hun ikke får bedre karakterer, kommer hun ikke inn på den skolen hun vil og får heller ikke blitt en advokat. Press er jo noe som de fleste ungdommer kjenner seg igjen i, enten karakterpress, eller andre slags type press. Det er det som gjør boka til en så realistisk bok, forfatteren skriver om ting de fleste ungdommer føler seg igjen i.
Jeg syntes boka passer best for ungdommer og jeg vil gi denne boka et terningkast 6 fordi jeg har ingen negative ting å si om den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen