Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De4: Hyper

Vera Voss Kagge 2016 51 anmeldelser

Lilly har store ambisjoner om å bli advokat, og jubler når hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig, bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Maja

Maja

Skrevet 14. november 2017 av Maja på Grim skole

Denne boka var kjempe gøy, den handler om en jente som er kjempesmart på skolen. får bare 6 er på skolen. Hun begynner på en skole med høye krav, men det viser seg at den er for vanskelig for hunn. Hun møter ei jente som heter Thea, hun er datteren til en en viktig mann i boka. det er mye drama som foregår og litt romantikk. Forfatteren har skrevet en bra bok. med masse bra inni boka. så for min egen mening så synes jeg boka var kjempe bra. Men litt vanskelig å forstå hvis du ikke har lest de andre bøkene først.


hajrah

hajrah

Skrevet 6. november 2017 av hajrah på Sagene skole

boka var spennende å lese, men ikke helt min type. Boka handler om en jente som er hovedpersonen i boka hun heter Lilly. Hun har veldig lyst til å bli advokat, Lilly kommer inn i en privatskole og der er det mange smarte personer så Lilly gruer seg litt. Lilly er smart men ikke som de andre i klassen så hun får dårlige karakterer i tre prøver.


Thea Olsen

Thea Olsen

Skrevet 30. oktober 2017 av Thea Olsen på Sagene skole

De4 Hyper er en spennende skjønnlitterær bok av Vera Voss som handler om det å være ungdom og ha store ambisjoner, om forandring og om venner. Det er bok nummer 4 i bokserien De4

I Hyper følger vi Lilly som er en skoleflink elev med store ambisjoner for framtiden. Jubelen er høy da hun finner ut at hun har kommet inn på en eksklusiv privatskole, men etter tre dårlige prøver finner Lilly ut at noe må gjøres. Lilly har alltid drømt om å gjøre en forskjell i verden, men dårlige karakterer setter en stopper for dette til hun møter Thea. Thea er en toppelev og perfekt på alle mulig måter. Thea drar Lilly inn i livet sitt og de blir snart utrolig gode venner. Da Lilly finner ut at Thea er datteren til statsministeren får livet en brå vending, og Lilly har viklet seg inn i en situasjon hun ikke kommer seg ut av. Heldigvis har hun vennene sine i De4 som alltid vil være der for henne.

Vera Voss drar oss inn i handlingen fra første side hvor hun beskriver spenningen rundt Lillys første skoledag på ny skole. Boka er veldig oppslukende, og holder på spenningen hele tiden. Vi leser boka fra Lillys perspektiv, og følger henne gjennom både fine og vanskelige stunder.

Jeg tror grunnen til at jeg likte denne boka så godt, var at den var veldig gjenkjennelig. Karakterpress er et viktig stikkord her, og vi får skildret hvordan det er å "møte veggen". Jeg synes det er en god ting av Voss å sende ut et budskap om at du ikke er alene, og at du ikke alltid trenger å være best. Vera Voss skildrer utrolig fint karakterene, og hun klarer å skrive på en sånn måte at man blir dratt inn i boka.

Det er totalt 249 sider, men hver side har stor skrift og er skrevet på en veldig lett måte. Om du er ute etter en bok som ikke er veldig tidskrevende, men allikevel inneholder masse spennende så er dette en bok du bør lese. Om boka skulle fått et terningkast hadde det vært 5 fordi jeg synes gjerne at Voss kunne fått fram litt bedre at det er greit å ta seg pauser og å ikke alltid måtte være best.


Julius Rosager

Julius Rosager

Skrevet 19. oktober 2017 av Julius Rosager på Luster ungdomsskole

''Ei ytterst velskriven bok som fortente ein god plass i konkurransen om Uprisen 2017.''
Av Julius Rosager

Når eg les litteratur som dette blir eg klar over kva boka står for og blir veldig emosjonelt rørt. Eg kunne lese meg gjennom hundrevis bøker som denne, utan å bli lei av det. Det er også derfor at eg vil donere denne boka ein 5-ar.

Er Lilly eigentleg klar over kva ho gjer? Burde ein eigentleg ta doping i dette presset som ein litt unormal, men skuleflink ungdom har? Og kva om Ritalin, ein type medisin for ADH, (også kalla eksamensdop) er litt farlegare enn ein trur. Desse tinga blir Lilly utfordra på, og treffer beslutningar som vennene ikkje er einige i. Da Lilly blir involvert i ei større sak enn ho trur går det opp for ho kva ho driv med og kven som eigentleg er vennene hennar.

Denne boka har potensiale til å fortsette på ei god serie og det trekker klart opp når spenningstoppane kjem inn enten det er med naturleg rus eller kunstig…

Avsnitta er godt skrivne og har gode synspunkt, og ein kjem inn i personane sjølv om me ser synsvinkelen til Lilly gjennom historia. Dette er med på å gje historia meir farge og er ein avgjerande faktor for leseopplevinga.

Når det kjem til "hovud-spenningstoppen" med ei bilulykke som involverer ein justisminister, tykkjer eg at det var for mykje fokus på det og at det gjekk litt for kjapt. Det blei altså for mykje merksemd i forhald til det som hadde skjedd.

Alt i alt ei god bok som er verdt å lese og kan gje ein god leseoppleving for ungdommar som likar drama.

Julius Højlund Rosager (14)


Boldizsar Kun

Boldizsar Kun

Skrevet 5. oktober 2017 av Boldizsar Kun på Luster ungdomsskole

De 4
Hyper
Bok 4

Bok nummer 4 Hyper er skriven av Vera Voss.
Denne boken er både engasjerande og pirrande fordi den handlar om Lilly i gruppa DE 4 som er flink til å lære, har store ambisjonar og kanskje møter ein god del motstand i livet.

Ho vert teken opp på ein eksklusiv privatskole, der få kjem inn. Der er det høgt press. Ho må jobbe mykje, men dessverre er det ikkje nok, ho får dårlege karakterar. Lilly får ein veninne som heitar Thea. Ho gir Lilly Ritalin for å kunne fokusere betre. Dette er ein type medisin, og det fungerer. Men, er det bivirkningar? Me får håpe Lilly ikkje vert Hyper av det.
Lilly veit lite om Ritalin. Ho har surfa litt på Internet for å finne ut av litt. Ritalin er «medisin» for personar med AD/HD. Nokre leger seier at det burde vert lov for elevar på skular med høgt press. Dette tar vekk angsten Lilly har til no følt for Ritalin. Ganske snart vert ho bunden til Ritalin. Dette fører til lite søvn og ho endrar personlegheit.
Mykje løgn til vennar og familie fører til små besvær for Lilly. Thea viser seg for å ha ein liten hemmelegheit. Faren henna, Jan er justisministeren. Lilly er vitne til at Jan rusar seg. Ikkje lenge etterpå påkjører han ein jente i rusa tilstand. Veldig snart går vennskapet med Thea i vasken. Dette er fordi Lilly etterforska saken etter at avisa og familien til den påkjørte laug. Er Lilly villig til å stoppe for Thea?

Eg anbefaler boka til alle fordi den er engasjerande. Sjølv om spenninga kom litt seint i gang fordi det var interessant heile vegen. Terningkast 6 frå meg.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Cathrine

Cathrine

Skrevet 15. desember 2016 av Cathrine på Vear skole

DE4
Forfatter: Vera voss
Forlag: Kagge forlag
Utgivelsesår: 2016
Serie: De4

«De4 hyper» er en interessant ungdomsbok. Dette er bok nummer 4 i den flott serien. Der karakterene møter på problemer som ungdom kan oppleve i dag. Det er alt fra press til venninneproblemer. Så dette er en veldig fin og interessant bok som jeg tror en del ungdom vil kjenne seg igjen i.

Lilly har store ambisjoner. Hun gikk på en skole der hun bare fikk seksere, og hvis hun var litt uheldig fikk hun en femmer. Men når hun kommer til den nye privatskolen, blir det verre. Hun møter en jente som heter Thea. Og etter at karakterene synker sakte men sikkert, trenger hun hjelp. Etter besøket hos Thea blir det store forandringer for Lilly.

Da jeg startet å lese bok fikk jeg bare lyst til å lese mer, den var ganske oppslukende. Boka startet rett inn i handling, fordi på første side var vi allerede på den nye skolen.
Det var ikke så mange spennende spenningstopper. Man skjønner litt etter hvert hva som kommer til å skje, men samtidig lever man seg så inn i boka, og da blir det spennende.
Skildringene i boka var gode, og jeg så hele tiden for meg områdene handlingene befant seg. Jeg tror boka er lett å kjenne seg igjen i, fordi Lilly møter mye press i hverdagen. Noe også dagens ungdom gjør.
De4 er troverdig, gripende og interessant. Jo lengere man kommer ut i boka, jo mer interessant blir det. Derfor blir det vanskeligere og vanskeligere å legge den fra seg.
Jeg føler at boka er ganske original, den er ganske originalt skrevet.
De4 er realistisk, det er også karakterene, det er gode beskrivelser og mye av det blir noen ganger så reelt at man tror man er inne i boka selv.
Boka var lett å lese, det var ikke for mye tekst på hver side, selv om det var ganske mange sider. Skriften var også litt stor så man måtte ikke lese samme setning flere ganger. Det er en del ungdomsuttrykk.
Så generelt handler boka om ungdom, skole press og venner. Et veldig aktuelt tema for dagens samfunn. Og det er nok også grunnen til at forfatteren har skrevet den.
Bokas styrke er at den river med leserne
Bokas svakhet er at det går litt tregt i handlingen.

Til toppen