Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 15 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Martine

Martine

Skrevet 15. oktober 2018 av Martine på Torstad ungdomsskole

Boka handler om to bestekompiser som egentlig er ganske forskjellige, og som begynner på ungdomsskolen. De har en teori om at det er de voksne som har skylda i alt.

Boken er lettlest og ikke lang. Jeg synes det var vanskelig komme inn i handlingene i boken, og bli kjent med hovedpersonen. Det var også litt forvirrende når det plutselig ble lilla skrift i boken.

Boken hadde ikke noe særlig spenningstopp, som gjorde boken litt uinteressant. Jeg anbefaler ikke boken fordi den var vanskelig å forstå. Terningkast 2


helene

helene

Skrevet 11. oktober 2018 av helene på Torstad ungdomsskole

boken de voksne handler om to bestevenner som begynner på ungdomsskolen. han ene gleder seg mens han andre mistenker at de voksne hjernevasker elevene så de skal bli voksne. boken er veldig uinterresant fordi det tar ca 80 sideru boka før noe skjer. det står masse unødvendig i boken som ikke gir mening og som ikke hadde trengt å vært skrevet. derfor gir jeg boken terningskast 2.


Siri

Siri

Skrevet 10. oktober 2018 av Siri på Brandbu ungdomsskole

De voksne
Boka handler om Edvin og Eilertsen som starter på ungdomskolen. De tror de voksne er et virus, og de prøver å stoppe barn fra å vokse opp, men ikke alt går som det skal.
Jeg syntes boka var ganske kjedelig i starten, og vart ikke bra før på slutten, men jeg likte ikke den teksten på slutten. Jeg følte at jeg ble sint av å lese denne boka, fordi de var så tullete med alt om de voksne. Jeg synes det vart alt for dumt, fordi det er vanlig å vokse opp, og det er ikke unaturlig, men den hadde vært bra hvis den hadde vært en fantasi.
Jeg gir den terningkast: 2


Andrine

Andrine

Skrevet 9. oktober 2018 av Andrine på Bytårnet skole

DE VOKSNE
Denne boken handler om Eilertsen og Edvin som akkurat har startet på ungdomskolen. Edvin mener at de voksene er aliens som prøver å hjernevaske barn hver dag. Men da Eilertsen bestemmer seg for å bli kul og begynner å henge med de populære, prøver Edvin gjør alt han kan for at Eilertsen ikke skal slutte å leke.
Denne boken hadde mye mellom linjene. Vi får for eksempel ikke så mye informasjon om hjemmet til Edvin, og det får oss til å tenke litt ekstra på hvordan han virkelig har det. Det er ikke før på slutten av boka du begynner å merke situasjonene som er mellom linjene. Jeg ble overrasket over spenningspunktet, det virket litt som at jeg ikke helt ble nysgjerrig.
Jeg synes dette er en fin bok for ungdommen i dag, og den er veldig bra skrevet. Den hadde litt stygt ordbruk, men ordene og oppførselen er akkurat som ungdommer oppfører seg i dag.
Da jeg begynte å lese boken tok det ikke lang tid før jeg var ordentlig inne i boka, forfatteren av boka har beskrevet personene og miljøene veldig godt, som gjorde at det ble lett å gjenkjenne seg i omgivelsene og gjentatte personer.
Boken er nok en del av “Conspiracy Theories” trenden, men den prøver nok bare å vise hva ungdommen i dag er interessert i.
Det jeg likte aller best ved denne boken er at den minner meg veldig om miljøet på skolen i dag, og det jeg likte minst med boken, er at jeg tror den hadde en litt sånn mørk side.
Alle bør gi denne boka en sjans å lese, synes jeg da😉 jeg gir den terning kast 4


Agnes

Agnes

Skrevet 5. oktober 2018 av Agnes på Brandsfjord skole

De voksne
Terning kast 3-4
Jeg synes boken var litt tung å lese. Jeg synes det var mest spennende på slutten, der Karo begynte å prøve og gå på fest. I begynnelsen av boken var ikke Karo så populær men så begynte han å henge med de andre gutta. Som Lånni og Ape, den kuleste gjengen på skolen. Men, han har jo også bestevennen Edvin som er litt merkelig og rar. Han tror de voksne er et virus som prøver å få barn til å bli voksne. Og da prøver Edvin å få med Karo på det.

Vis flere anmeldelser

Til toppen