Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 34 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Torgrim

Torgrim

Skrevet 26. oktober 2018 av Torgrim på Lom ungdomsskole 10B

De voksne
De voksne handlar om to guttar som heiter Edvin og Eilertsen som skal gå over fra barneskulen til ungdomskulen. Boka si historie var ganske simpel. Historia handlar om korleis livet på ungdomskulen kan vere og korleis presset fra andre elevar forandrar ein. Ein av dei negative tingene med historia er at ho ikkje utviklar seg så mykje inanfor spenninga. Det held eit jamt tempo som etterkvart som du kjem lenger inn i boka kan virke kjedeleg og ikkje så spennende.
Boka fokuserer ein del om utviklinga av hovudpersonen som prøvar å passe inn i med dei andre elevane. Det kjem ein del høgdepunt der du kan nesten føle korleis personen har det.
Historia gav eit intrykk på korleis det er å forandre seg og tilpase seg eit miljø ein ikkje fullt liker.
Eg gir terningkast 2


Felicia

Felicia

Skrevet 26. oktober 2018 av Felicia på Harestua skole

De voksene
De voksene handler om hvordan det er å starte på ungdomskolen og alt som er nytt. Boken fikk forklart godt hva som følger med når man starter på 8. trinn, men for meg som går på 10. trinn er ikke det så interessant. Jeg synes det var veldig lite spenning i boken. Jeg ventet hele tiden på at det skulle skje noe stort eller bli mer spennende. Det var de tre siste siden i boken som fikk meg til å se hel poenget til forfatteren og meningen med hele fortellingen. Jeg ville gitt boken terningkast 2.


Mari

Mari

Skrevet 26. oktober 2018 av Mari på Lom ungdomsskole 10B

De voksne
Ei bok som som handler om to gutar som har ein teori om at dei vaksne er hjernevaska. Vi fyljer det to venene på ungdomsskulen der dei begge byrjar og forandre seg. Og alt blir ikkje som dei har tenkt. Denne boka var for meg litt treig, det var nokre gode kapittel men eg følte eigentleg ikkje at det kom til ein bra spenningstopp. Det var hendingar her som eg meiner kan væra bra og lese for ein kvar; men for min eigen del kunne eg ikkje tenkt meg å lese denne boka ein gong til. Det var ein brå slutt som eigentleg var nokså forventa. Eg endar opp midt på terningen med terningkast: 3.


Kine

Kine

Skrevet 26. oktober 2018 av Kine på Den norske skole i Costa Blanca

Hjernevasking av barn…
Boka eg skal bokmelde no heiter «De vaksne», og er skrevet av «Fredrik Høyer».
Eg opplevde boka som spennande, fantasifull, trist, men samtidig kjedeleg. Spennande fordi det var mykje som skjedde heile tida, få vite korleis Eilertsen og Edvin sitt liv er på ungdomskulen og korleis det er å gå bra barneskulen til ungdomskulen. Fantasifull fordi Edvin snakkar mykje om ting som ikkje finst i verda og at dei vaksne er zombiar og hjernevaskar barn. Kjedeleg fordi det var av og til ikkje så mykje som skjedde. Mykje snakk om kva som er annleis frå barneskulen og ungdomskulen. Det var ikkje alltid like spennande eller morosamt å lese. Boka er trist på slutten. Så eg vil ikkje avsløre kva eg synest var trist. Det kan jo hende du ikkje synest den er trist.

Det som gjer at boka god er det at boka er ikkje for lang og for uinteressant, ikkje for rar og alvorleg sånn at det blir kjedeleg å lese boka. Det som gjer boka dårleg er at det får litt tid i starten får det begynner å skje noko spennande. Det er ikkje kapittel namn eller kapittel nummer. Det er litt forvirrande og vanskeleg og hande kontroll på kor mange kapittel eg har lest og sånne ting. Og at det er mange setningar som ikkje gir meining og som ikkje er skreve heilt utfyllande som f.eks.:
Eg synes andre bør lese boka fordi du kan på ein måte få eit innblikk på korleis det er å gå på ungdomskulen enn barneskulen. For dei som går på ungdomskulen så kan den også være spennande å lese fordi du kanskje kan kjenne deg igjen eller berre vil lese den for å sjå korleis nokon kan ha det på ungdomskulen.
Sjangeren på denne boka er drama fordi det skjer rett og slett mykje drama i boka.

Litt om kva boka handlar om:
Boka handlar om to bestevenar som heite Eilertsen (kallenamn) og Edvin som skal begynne på ungdomskulen. Dei likar å teikne teikneseriar og går i skulekorpset. Dei er ikkje nokon av dei populære og er ofte berre dei to. Både på skulen og på fritida. Edvin snakka mykje om kva dei vaksne gjer mot barn. Det er ball, tivoli, press, fester, 17. mai, osv. Boka slutta open, men ikkje så veldig open som nokre noveller.

Eg likar ikkje å lese bøker bortsett frå når du ikkje klarer å legge frå deg boka, men det synes ikkje denne boka var. Eg kunne lese 30 min og fint legge frå meg boka, men det er meg. Nokon andre kan hende ikkje klarer å legge ifrå seg boka fordi den er for spennande.
Eg anbefaler boka til persona som liker å lese om ungdomslivet, drama, festing, ueinigheit. Visst du ikkje liker å lese om sånne ting så anbefaler eg ikkje denne boka til deg.
Eg synes boka bør bli nominert til U-prisen fordi den fortel korleis ungdomar kan ha det på skulen eller utanom skulen. Og fordi vakse kan lese boka og kanskje ha i bak hovudet kva som kan skje i ungdomstida og ungdomsskulen. Kan hjelpe vaksne til å være forbrett eller følje med barna sina slik at dei ikkje gjer noko som ikkje er greitt eller om dei har det bra på skulen.
Eg likte denne boka, men det einaste eg ikkje likte med boka er at forfattaren hadde skrive setningar eg ikkje synest ga meining og ikkje alle setningane som ikkje heilt utfyllande synest eg. Og at den begynte litt sakte og at det av og til ikkje skjedde så veldig mykje.

Eg gir terningkast 4


Berit

Berit

Skrevet 26. oktober 2018 av Berit på Furnes ungdomsskole

De voksne av Fredrik Høyer.
boka handler om en gutt som blir kalt Eilertsen. han har en bestevenn som heter edvin skal starte på ungdomskolen, og mye forandrer seg. Edvin har en teori med at de voksne styrer verden og gjør barn om til voksne. Eilertsen prøver å passe inn hos de populære, og en del forvandrer seg fra sånn det var før.

Jeg synes boka var ganske så kjedelig og uinteressant. jeg personlig liker ikke slutter der hovedpersonen plutselig har blitt eldre og snakker om da han var mindre. jeg synes den var vanskelig og lese fordi alt skjedde så sakte, den utviklet seg sakte. denne boka var ikke noe for meg.
terningskast: 1

Vis flere anmeldelser

Til toppen