Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 34 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

selma

selma

Skrevet 14. november 2018 av selma på Ruseløkka skole, 10A

Bokanmeldelse av De voksne:
En bok for deg som aldri vil bli voksen

En bok skrevet av Fredrik Høyer ,og gitt ut av Aschehoug i 2018. Dette er en humoristisk roman preget av realisme og drama.

Bestevennene Eilertsen og Edvin har akkurat begynt på ungdomskolen. Det er vanskelig å passe inn for folk som ikke vil bli voksne, som tror at de voksne har skylda i alt. Fester, jenter, gutter og karakterer gjør det vanskelig å fokusere. Man må passe på hva slags person man er på vei til å bli.

Bruker ord som ropes gjennom gangene i en ungdomsskole.

Et av hovedvirkemidlene til denne boka var bruken av ungdoms sleng: kødder, spenn, ‘a, pianohomse. Mange av disse ordene hører man klinge gjennom gangene i en ungdomsskole, dette gjøre det også lettere å skape indre bilder. De voksne er tittelen på boka, og de voksne blir gjentatt flere ganger i løpet av boka, i tillegg til sommerfugler som er avbildet på forsiden.

Ikke ta dumme valg for å bli populær

Dette synes jeg er en humoristisk, spennende, men også lærerik bok. Anbefales for alle ungdommer, spesielt de som skal starte i 8.klasse. Grunnen til det er at jeg kan kjenne meg igjen i mye, men ting kan fort bli litt for barnslig. Selv om den er litt barnslig tror jeg det er viktig at man leser denne boken. Slik at man lærer seg at ting du utsetter deg for har konsekvenser. Alle mennesker har oppturer og nedturer i løpet av livet, og i de periodene er det viktig å ta vare på de du er glad i. Ikke ta dumme valg for å bli populær eller lagt merke til. Finn hvem du er og hvem du vil være.

Jeg gir denne boken terningkast: 4/5


Ine

Ine

Skrevet 12. november 2018 av Ine på Furnes ungdomsskole

Boka handler om to venner Eilertsen og Edvin som starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen og Edvin har det vanskelig hjemme. Edvin tror at de voksne hjernevasker barna. Derfor legger de en plan.
Jeg syntes at boka ikke var noe særlig bra. Synes den var treig og kjedelig.
Terningskast: 2


André

André

Skrevet 12. november 2018 av André på Vadsø ungdomsskole

I denne boken handler det om to venner Edvin og Eilertsen som starter på ungdomskolen og det er vanskelig å bli vant til det. Edvin tror at de voksne hjernevasker barna. De skal utføre et viktig oppdrag.

Boken var kjedelig og treg. Nesten ikke noe spennende skjedde. Likte ikke noe med boken, kanskje fordi jeg hater sånne bøker.

Uansett så gir jeg boken terningkast 2.


Elias Meier

Elias Meier

Skrevet 12. november 2018 av Elias Meier på Fløysbonn skole

De voksne

De vokse er skrevet av Fredrik Høyer og handler om guttene Eilertsen og Edvin som nettopp har begynt på ungdomskolen. Overgangen mellom barneskolen og ungdomskolen kan være vanskelig, men det var mye verre enn de trodde. Alt er mye strengere og Edvin prøver å overbevise Eilertsen om å ikke bli hjernevasket av de voksne.

Boka går ut på at disse to vennene skal utføre et livsviktig oppdrag. I tillegg til dette oppdraget er det skole, fotball jenter og fester. Man får litt innblikk i hvordan det er å være ungdom.

Boken var interessant, men ikke så spennende. Det skjedde få spennende ting og du slet med å komme deg gjennom boken. Dette var ikke helt min bok.

Jeg gir boken terningkast: 3


Martine

Martine

Skrevet 7. november 2018 av Martine på Stuenes skole

De voksne
Denne boken er en humor/Fantasy bok. Den handler om Edvin og Eilertsen som skal begynne på ungdomsskolen. De har begge noen problemer de vil gjøre noe med. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen og Edvin har det litt vanskeligere hjemme enn andre. Edvin mener at de voksne hjernevasker barna sånn at de blir voksne fortere. Han sier at de er en fremmed rase.
Jeg syntes boka var gøy og spennende og høre om deres historie om når de begynte på ungdomsskolen. Det som var litt dumt var at boka ikke hadde noen bilder, Fordi jeg liker når det er noen bilder innimellom, men det var passelig med tekst. Denne boken passer for de fra 13-16 år. Denne historien kunne ha skjedd på ekte. Det gikk litt treigt i starten, også det var litt vanskelig å komme inn i handlingen. Jeg gir denne boken terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Martine

Martine

Skrevet 15. oktober 2018 av Martine på Torstad ungdomsskole

Boka handler om to bestekompiser som egentlig er ganske forskjellige, og som begynner på ungdomsskolen. De har en teori om at det er de voksne som har skylda i alt.

Boken er lettlest og ikke lang. Jeg synes det var vanskelig komme inn i handlingene i boken, og bli kjent med hovedpersonen. Det var også litt forvirrende når det plutselig ble lilla skrift i boken.

Boken hadde ikke noe særlig spenningstopp, som gjorde boken litt uinteressant. Jeg anbefaler ikke boken fordi den var vanskelig å forstå. Terningkast 2

Til toppen