Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 46 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Jonas

Jonas

Skrevet 10. desember 2018 av Jonas på Åkra ungdomsskole

Det handler om to venner som nettop har begynnt på ungdomsskolen. Den ene av de har en teori om at de voksne hjernevasker barn slik at dei skal bli like de voksne. Det tar litt tid før handlingen kommer I gang, men boka har gode skildringer. Terningkast 4. Blir litt nysgjerrig når jeg les boka, men kan bli mye av det samme I lengden.


Thea

Thea

Skrevet 6. desember 2018 av Thea på Åkra ungdomsskole

De Voksne

Boka handler om to venner, Edvin og Kario, som begynner på ungdomsskolen. Dei saknar barneskolen fordi der var det ikkje annmerkningar eller karakterer. Edvin kommer opp med masse teorier om at dei vaksne prøver og hjernevaske barn og at dei eigentleg er barn innerst inne. Kario bryr seg nesten berre om å bli populær og om å komme inn på fotballinja.

Eg syns at boka var ganske kjedeleg og eg skjønte ikkje kva som var poenget før heilt til slutt. Det gjekk litt opp og ned når eg las boka fordi nokon gonger var det kjekt å lese, mens andre gongen var det dønn kjedeleg. Boka var godt skriven, men den kom alt for seint til poenget etter mi meining. Det som gjorde boka bra var at ho var lett å lese og den var lett og forstå. Eg syns at andre ikkje bør lese denne boka fordi den var kjedeleg. Det skjedde veldig lite og det var nesten ingenting som var spanande eller kjekt.

Terningkast: 2


Isak Johan

Isak Johan

Skrevet 6. desember 2018 av Isak Johan på Skarbøvik ungdomsskole

De voksne

"De passer ikke inn"

Boka handler om to venner, Eilertsen og Edvin som starter 8. klasse. Eilertsen er en fotballgutt som sliter med å passe inn i klassen og Edvin er rar, snill og barnslig. Han har problemer hjemme, mora hans er ikke helt frisk.

Boka handler om Edvin som vil gjøre alt for å unngå å bli voksen, Edvin drar på en måte Eilertsen med seg på denne teorien. Derfor legger de en livsviktig plan. Men kommer planen til å fungere? I tillegg til planen så er det jenter, fester, skole og diverse andre ungdomsproblemer.

Jeg likte denne boka ganske godt. Jeg syns den var litt treig i starten, men ble bedre etter vært. Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer mellom 13-16 år.

Alt i alt gir jeg denne boka terningkast: 4


Thomas Matre

Thomas Matre

Skrevet 5. desember 2018 av Thomas Matre på Orstad skole

De voksne skrevet av Fredrik Høyer handler om overgangen man er nødt og ta får å gå fra barn til våksen. Hovud karakteren i boken heter Eilertsen. Eilertsen prøver bare og passe inn på ungdomskolen og nå målet sitt som er å bli proff i fotball. Den eneste kameraten som Eilertsen har er en gutt som heter Edvin. Edvin prøver å overbevise Eilertsen om at de voksne er onde og at de prøver å «forhekse» dem slik at de også blir voksne. Altså ta bort barndommen deires.

Temaet i boken er dermed det å vokse opp. Noe som blir gjentatt gjennom hele boken. Boken er skrevet i Eilertsen sitt perspektiv noe som gjør at du blir spesielt godt kjent med hovedpersonen. Det er det eneste jeg likte ved boka. Handlingen i boka er kjedelig og det er ekstremt mye død tid der du får vite mye unødvendige ting om hovedpersonen. Handlingen i boka er «ok», men ingenting spesielt. Boken er også skrevet med veldig lett språk, men det er et par setninger som er vanskelige og forstå.

Jeg vil anbefaler denne boken til noen som strever med å lese lange bøker. Den er veldig lett lest og du kommer fort gjennom den. Passer for aldrene 13-15 ettersom at personene som du blir kjent med i boka er 13-14. Terningkast 3


Trym Schaug

Trym Schaug

Skrevet 30. november 2018 av Trym Schaug på Landøya ungdomsskole

De voksne – Fredrik høyer.

De voksne er en oppvekstroman om i hovedsak To venner: Eilertsen (hovedpersonen) og Edvin. Handlingen baserer seg på en av de rare konspirasjonsteoriene om at de voksne hjernevasker barna for å formere seg. Boka tar også opp ting som godt kunne ha skjedd på en vanlig skole. Det forfatteren bomma litt på, var språket til målgruppen. Han skrev blant annet “Alle brøt ut i lættis”, og det er ingen som jeg har hørt si akkurat det. Han sparte heller ikke på å bruke banneord, og det er pluss.
Jeg anbefaler boka til de som liker å lese oppvekstromaner, men kanskje har gått litt lei og trenger litt variasjon innenfor denne sjangeren.
Terningkast fire.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Siri

Siri

Skrevet 10. oktober 2018 av Siri på Brandbu ungdomsskole

De voksne
Boka handler om Edvin og Eilertsen som starter på ungdomskolen. De tror de voksne er et virus, og de prøver å stoppe barn fra å vokse opp, men ikke alt går som det skal.
Jeg syntes boka var ganske kjedelig i starten, og vart ikke bra før på slutten, men jeg likte ikke den teksten på slutten. Jeg følte at jeg ble sint av å lese denne boka, fordi de var så tullete med alt om de voksne. Jeg synes det vart alt for dumt, fordi det er vanlig å vokse opp, og det er ikke unaturlig, men den hadde vært bra hvis den hadde vært en fantasi.
Jeg gir den terningkast: 2

Til toppen