Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 4 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie

Julie

Skrevet 24. september 2018 av Julie på Husnes ungdomsskole

De vaksne handler om to guter som som begynner på ungdomskulen og støter på mange merkelige ting. Eg synest denne boka var heilt ok. Den var lett å lese, men handlinga kom ganske seint i gang. Eg synest at det burde være meir spenning i boka. Eg vil anbefale denne boka for folk som nett har begynt på ungdomskulen eller skal begynne. Eg vil gje denne boka terningkast 3 sidan det burde vert meir spenning, men boka var lett å lese.


Lovise

Lovise

Skrevet 20. september 2018 av Lovise på Torstad ungdomsskole

De voksne
Boka er lettlest og heller ikke så veldig lang. Den handler om to gutter som heter Kario og Edvin. Kario prøver hele tiden å være kul og få henge med de populære, mens Edvin er teit og bryr seg bare om at voksne tar over verden og tar over barn sine tanker og barndom.
Terningkast: 3 fordi boka bruker lang tid på å komme inn i handlingen. Dette blir dumt når det er en såpass kort bok. Det var også litt irriterende at boka av og til hadde lilla skrift fordi da får man ikke helt med seg hva som skjer når den lilla teksten kommer.
Boka passer best for barn som ikke er for unge fordi de drikker alkohol, snuser og røyker som 14-åringer.
Forsiden på boka er veldig fin og får det til å virke som en spennende bok. Selve innholdet var ikke like spennende. Hvis du liker lettleste bøker kan dette kanskje være noe for deg.


Steffen

Steffen

Skrevet 19. september 2018 av Steffen på Husnes ungdomsskole

De Vaksne

Boka var: Lettlest, litt spennande, ikkje tung bok og litt overdriven.
Overdriven forklaring: For lange samanlikningar. For eksempel når dei såg skulen for første gang, det der med at vaksne var eitt virus.

Litt spennande skildring: Når Kario var på festen natten til 17 mai og politiet kom.
Aldersgruppe: Eg syntes att boka skulle vert for ungdommar som nett er kome opp i 8 trinn eller rett før sommarferien 7 klasse.

Grunngjeving: Boka er lettlest, litt stygge ord – så ikkje for yngre enn 7. klassingar.

Min meining: Eg lese oftast tyngre bøker for vaksne så meg individuelt syntes boka var for lett, litt for barnsleg rett og slett. Framsida var kjip. Ingen i klassen min ville ta og velje den boka, eg henta sist og det var berre den boka så låg igjen der. Så framsida var laim.
Vurdering: Boka var heilt ok, men ikkje noko eg ville ha lest . Eg gir den terningkast 2.


Tuva

Tuva

Skrevet 18. september 2018 av Tuva på Vadsø ungdomsskole

De voksene
De voksene er en bok som handler om bestevennene Eilertsen og Edvin som begynner på ungdomsskolen. Eilertsen mener at voksene på skolen prøver å hjernevaske elevene fra barn til voksene.
Min mening om boken er at det er kjedelig. Jeg mener dette fordi det tok så lang tid før handlingen skjedde so resulterte til at jeg falt ut og kjedet meg mens jeg leste.
Jeg gir boken terningkast 1.
Det jeg likte med boken var at det er lilla skrift i boken som gjordet at jeg hadde noe å se frem til.

Til toppen