Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De døde ser deg

Alexander Løken Cappelen Damm 2017 33 anmeldelser

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde? Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Kasper

Kasper

Skrevet 19. oktober 2017 av Kasper på Stryn ungdomsskole

Boka i seg sjølv er ganske god. Boka handlar kort om Liv Wiik. Ho er ramma av likpesten og veit at ho skal dø, og det finst ingen kur mot sjukdummen.

Handlinga foregår i Japan i 2019, der Liv og tre andre ungdommar har blitt kidnappa av Everest Brox. Brox er opptatt av å vite alt om alle, og har blitt mektig av den grunn. han vil bruke Liv og ungdummane sine evner til å bli enda mektigare.

Boka var lettlest og spennande. Mykje bra og spennande sider, med fleire synspunkt og ikkje berre frå ein person. God bok.

Boka passar til dei aller fleste ungdommar, med ein veldi god sjager som eg og er veldi glad i. terningkast 5, fordi boka var spennande nokre plassar og ikkje so spennande andre plassa


Benjamin Haug-Toklum

Benjamin Haug-Toklum

Skrevet 19. oktober 2017 av Benjamin Haug-Toklum på Luster ungdomsskole

«Informasjon er makt, og makt er penger»

Spennende, trist, mange spenningstopper, men litt brå slutt. Denne boken får karakteren 5- og håp om en oppfølger.

Året er 2019, Liv Wiik er en dødssyk jente med likpesten, en livsfarlig sykdom, som raser gjennom store deler av verden. Hun har også en veldig mørk hemmelighet, hun kan mane frem spøkelser. Hun er nekromantiker. En annen person kalt Everest Brox som har blitt rik på å bruke spøkelser, eller hvileløse som de blir kalt, til spionasje for å få tak i informasjon fordi informasjon er makt, og makt er penger. For å bli mer mektig trenger han flere hvileløse. Derfor tar han kontakt med Liv, som etter frykt for søsteren sin gjør som Everest sier. Vil Liv noen gang bli befridd? Vil hun noen gang få se søsteren sin igjen?

«De døde ser deg» er en spennende, men trist bok som handler om Liv som er dødssyk. Hun og tre andre barn blir kidnappet av Everest Brox, verdens yngste, rikeste mann. Han ønsker å bruke de til å mane frem de døde som igjen skal bli brukt til et hemmelig oppdrag, få tak i grunnstoffet Panacea som også er en kur for den beryktede Likpesten.

Boken var litt følelsesløs og forklarte ikke så godt alt som skjedde. Skulle ønske oppdragene var litt mer forklarende. Slutten kom litt brått på og måten den ble skrevet på får meg til å forvente en oppfølger. I den neste boken, hvis den kommer, skulle jeg ønske at forfatteren forklarte litt mer det som skjedde med flere skildringer.


Nora Oprann Torbergsen

Nora Oprann Torbergsen

Skrevet 18. oktober 2017 av Nora Oprann Torbergsen på Grov skole

Liv Wiik, datter av den norske ambassadøren i Japan, har noen utrolige krefter. Hun er nekromantiker og kan mane fram de døde. Men Liv er syk med den dødelige sykdommen likpest, en sykdom som ikke kan kureres.
Everest Bronx er mannen bak Oculink. Han overvåker alle, og vil være den eneste med tilgang til Panacea, det eneste stoffet man vet at kan kurere likpest. Til det trenger han nekromantikere. Han bortfører 4 ungdommer som er nekromantikere, inkludert Liv, for at de skal arbeide for han.

Starten på boka var litt uinteressant. Det tok lang tid før forfatteren kom til det spennende, noe som gjorde at jeg hadde mest lyst til å legger fra meg boka. Boken var ganske forutsigbar, så det var ikke så mange overraskelser, så boken ble egentlig ganske slitsom å lese. Det eneste som var spennende var siste halvdel av boken, men den var av og til litt forvirrende, noe som jeg ikke likte så veldig.

Det beste ved boka synes jeg var da Liv innså hva Everest Bronx prøvde å gjøre. da skjedde det ting som faktisk fikk meg drevet inn i boka, selv om det bare var for en periode. Bokas svakheter var at forfatteren hadde skrevet den på en måte som gjorde at man ble uinteressert i begynnelsen, noe som hadde konsekvenser for resten av boka. jg ble veldig ukonsentrert og klarte ikke å følge boken.


Maria Kathrin Tuven

Maria Kathrin Tuven

Skrevet 17. oktober 2017 av Maria Kathrin Tuven på Korgen sentralskole

Når endar eigentleg livet?

«De døde ser deg» handlar om seksten år gamle Liv Wiik som er ein nekromantiker. Ho kan mane fram dei daude. Liv har også sjukdommen likpest, så ho har fått vite at ho har rundt eit år igjen og leva. Boka forteljar også om Everest Brox ein mann som er oppteken av hemmelegheiter og anen informasjon han kan bruke til å manipulere andre med. Han er så desperat etter makt så han bruker dei kvilelause til å skaffe seg det han vil ha. Han kidnappar Liv og fire andre nekromantikar for at dei ska mane fram kvilelause for han. Vil dei samarbeide med han? Vil dei nokken gong sjå familiane deira igjen?

Eg likte boka verkeleg godt. Den beskriver omgjevnadene godt, men ikkje sånn at det blir for mykje detaljar. Det var ei god handling og noka eg likte ekstremt godt var at det heile tida ikkje skjedde som eg forventa. Boka var skriven på eit godt språk og var lett forståeleg. Eg synast ho var litt tunglest i starten, men etter kvart ville eg nesten ikkje legge ho i frå meg.

Nokke eg likar når eg lesar bøker er at du får lese i frå forskjellige karakterar sine synsvinklar og at ein blir kjent med fleire karakterar og ikkje berre ein.

Terningkast: 5


Eline Nesdal

Eline Nesdal

Skrevet 16. oktober 2017 av Eline Nesdal på Stryn ungdomsskole

De døde ser deg handlar om Liv Wiik, ei ung, norsk jente som bur i Japan. Liv har blitt smitta av likpesten, en sjukdom ingen har overlevd fra. En sjukdom ingen har funne ein kur på.Liv er nekromaniker; en som kan mane fram døde.
Everest Bronx, fyren som fant opp Oculink, overvåker alle, også Liv. Han henter Liv og nokre andre nekromanikere, for å mane fram døde til han. Han er spesielt interisert i nekrokorpusar; veldig sterke ånder.
Everest har også den einaste kuren i verda for å bli frisk fra likpesten.
Eg synast boka var vekdig bra, fordi forfattaren skildra alt veldig bra og du levde deg veldig inn i handlinga. Den er spennande heile tida.
Eg synast også at slutten ikkje var so bra, fordi Ekko plutseleg gjekk over til Everest si side. Ho hadde jo ingen familie eller nokon igjen, men ho kunne jo funne andre løysingar enn å bli med Everest å flykte.
Boka får ein 5 av meg.

Vis flere anmeldelser

Til toppen