Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De døde ser deg

Alexander Løken Cappelen Damm 2017 73 anmeldelser

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde? Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sindre Hauge

Sindre Hauge

Skrevet 15. desember 2017 av Sindre Hauge på Grim skole

Denne boken var helt super. Jeg likte den veldig godt, og mot slutten klarte jeg ikke legge den fra meg. En av de beste bøkene jeg har lest på lenge.

Boka handler om Liv Wiik som har en uhelbredelig sykdom – likpesten. Hun bruker mesteparten av tiden hennes på rommet sitt, men er aldri alene. Hun er nekromantiker og har evnen til å mane fram de døde, de hvileløse, men har ikke kontroll over kreftene sine og blir hjemsøkt hver natt av spøkelser som plager henne. En dag får hun kontakt med Everest Brox, oppfinneren av Oculink, og hele livet hennes blir snudd på hodet. Han er en av Japans mektigste menn, og trenger Liv sin hjelp til å bli enda mektigere.

Boka drar deg kjapt inn i handlingen og er spennende fra starten. Den er ganske lettlest, iallefall hvis du er vant til å lese bøker. Historien har mange vendepunkt, og holder på stemningen gjennom hele boka. Slutten er fenomenal og virkelig verdt å lese seg frem til. Terningkast 6


Lara Marie Gundersen

Lara Marie Gundersen

Skrevet 15. desember 2017 av Lara Marie Gundersen på Luster ungdomsskole

Forfatteren: Alexander Løken
Jeg gir denne boken terningkast 6. det er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge, og jeg anbefaler den til gutter og jenter i alle aldre (som kan lese).

Boken handler om en 16 år gammel jente som heter Liv Wiik. Hun har en hemmelighet, hun er nekromantiker – en som kan mane frem de døde. Everest Brox vil bruke henne og 3 andre nekromantikere for et oppdrag. Men Liv er dødssyk, og hun har ikke lenge igjen å leve. Lillesøsteren til Liv er også en nekromantiker, og får nattlige besøk av de døde.
Alt i alt en god dystopi


Kornelia Ramstad Korsæth

Kornelia Ramstad Korsæth

Skrevet 14. desember 2017 av Kornelia Ramstad Korsæth på Presterød ungdomsskole

Dødssyk, men likevel mer levende enn noen andre

Jeg synes personlig boka var spennende. Den hadde bra innhold og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg håper det kommer en bok to!

Boka handler om norske Liv som bor i Japan. Hun er seksten år gammel og er dødssyk. Liv har evner få andre har. Evner jenter på hennes alder vanligvis ikke skulle hatt. Sammen med tre andre ungdommer med samme evner, tas de på en uforglemmelig reise.

Boka begynner i grunn ikke så bra som jeg hadde håpet. Den er litt treig og vanskelig å forstå med en gang, men etter hvert blir dette en bok du neppe legger fra deg med det første. Boka har en spenningstopp, noe som gjør den mye bedre. Boka slutter ganske brått og uventet, og det får meg til å ville lese mer.

Det som irriterte meg mest er vel det at jeg ikke helt forsto handlingen hele tiden. Det skifter ganske fort fra sted til sted, og dermed vanskelig å bli revet med. Ellers likte jeg denne boka veldig godt!

Terningkast 4.


Erlend Linvik

Erlend Linvik

Skrevet 14. desember 2017 av Erlend Linvik på Korgen sentralskole

De døde ser deg

"de døde ser deg" handler om Liv som er 16 år, kommer fra Norge og bor i Tokyo. Hun er alvorlig syk så hun er bare hjemme på rommet sitt. En dag får hun en melding på nettet fra en mann som vet alt om henne. Så blir hun "frivillig" bortført. Hun får senere vite at hun er en nekromantiker (en som kan mane frem de døde).

Boken er skrevet i en alt-vitende synsvinkel, noe jeg syns er bra fordi da får man vite litt mer enn når det er i førsteperson. Men det er fortsatt Liv som er hovedpersonen. Boken er realistisk hvis man ikke tenker på at det er døde folk som er i live og at folk kan mane de frem. Boken var litt spennende hele tiden og det var alltid noe som skjedde, noe som gjorde at det var litt vanskelig noen ganger å legge fra seg boken.

Boken har en detaljert/bestemt slutt. Jeg syns boka fortjener terningkast 5, ikke 6 fordi den var ikke helt min smak for å si det sånn.


Maren Ask

Maren Ask

Skrevet 13. desember 2017 av Maren Ask på Rothaugen skole

De døde ser deg er en fantasy bok om en person som heter Liv Wiik som er syk.
Boken er litt kjedelig i begynnelsen, men etter hvert blir det mer spennende og gøy å lese.
Det blir kanskje litt for mye detaljer, og det gjør at boken ikke blir like bra som den kunne ha vært.
Hvis jeg ser vekk fra at det er litt mange detaljer, er boken ganske bra.
De døde ser deg er sikkert veldig gøy for de som liker å lese. Jeg personlig likte den ikke så godt.

Jeg gir terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tora Bjørhusdal

Tora Bjørhusdal

Skrevet 5. oktober 2017 av Tora Bjørhusdal på Luster ungdomsskole

Kva viss døden ikkje er slutten?

Då eg las "De døde ser deg", klarte eg nesten ikkje å leggje ho frå meg. Eg tilrår ho sterkt til alle som likar spenning, action, sci-fi og dystopi. Boka får terningkast 5+.

Boka føregår i Japan, 2019. Liv Wiik veit at ho skal dø. Faktisk innan eit halvt år. Ho er smitta av likpesten, ein sjukdom utan noko kur. Plutseleg blir ho og tre andre ungdommar kidnappa av maktsjuke Everest Brox. Han veit korleis han skal utnytte dei spesielle evnene til desse ungdommane, og Liv skjønnar etter kvart at døden kanskje ikkje er så ille likevel.

Boka byrjar rett i handling og var litt vanskeleg å skjønne, men det kom seg fort. Det var mange overraskingar i handlinga, og spenninga bygde seg opp gjennom boka. Slutten var ganske sjokkerande. Den passa likevel til resten av handlinga. Eg følte også eg fekk svar på alle spørsmål eg hadde.

Eg likte måten boka var skrive på. Å få handlinga frå fleire synspunkt gjorde at eg skjønte meir av kva som låg bak handlingane til personane, og gjorde også at det vart lettare å leve seg inn i boka.

De døde ser deg var ei utruleg spennande bok, og eg vart veldig riven med. Ho var vanskeleg å leggje i frå seg. Eg trur denne boka har ein sjanse til å komme langt i U-prisen.

Til toppen