Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De døde ser deg

Alexander Løken Cappelen Damm 2017 33 anmeldelser

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde? Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tor Jardar Homme

Tor Jardar Homme

Skrevet 19. oktober 2017 av Tor Jardar Homme på Grim skole

De døde ser deg

Året er 2019. Liv Wiik er datteren til en norsk ambassadør som bor i Tokyo, Japan. Liv er rammet av en dødelig sykdom kalt Panacea, som herjer rundt om i verden. Hun har derfor låst seg selv inne og mistet all kommunikasjon med vennene sine. Hun skjønner ikke hva hun kan gjøre med evnene sine før hun blir kidnappet av Everest Brox, verdens rikeste mann. Han vil utnytte evnene hennes sånn at han kan få informasjon om alt og alle. “Informasjon er makt, og makt er penger.” Liv er nemlig en nekromantiker som kan mane frem spøkelser. Av den grunn vil Everest veldig gjerne ha Liv til å få spøkelsene til å gjemme seg i veggene og høre hemmelighetene til verdens ledere og selge de videre til andre som har bruk for de.

“De døde ser deg” er en spennende bok som er bra skrevet og den har god flyt. Helt fra første kapittel visste jeg at dette var en bok jeg kom til å glemme meg vekk i og lese på et blunk. Personer og omgivelser blir beskrevet så godt at boken blir til en film i hodet mitt når jeg leser den. Noen ganger endrer Alexander Løken synsvinkler, som gjør at vi blir kjent med flere karakterer. Disse endringene gjøres gjennom flere kapitler, noe som gjør at jeg ikke blir forvirret over hvem kapitlet handler om.
Det var en litt brå slutt, men det gir meg bare større håp for en fortsetter.

Temaet i denne boken er en blanding av spenning, fantasi og dystopi. Jeg synes den passer til 13-16 årsalderen, og jeg anbefaler boken på det sterkeste!
Jeg gir denne boken terningkast 6.


Marta Nyhus Rudskjær

Marta Nyhus Rudskjær

Skrevet 19. oktober 2017 av Marta Nyhus Rudskjær på Presterød ungdomsskole

Hva skal man gjøre når en av verdens mektigste menn truer med å drepe familien din hvis du ikke bruker den mørkeste hemmeligheten din til hans fordel?

16 år gamle Liv Wiik er nekromatiker, og finner ut at det er noen andre som vet om denne hemmeligheten.
Everest Brox, en business-mann som lever av å presse folk til det han vil ha, ved å bruke deres egne, mørke hemmeligheter mot dem.
Everest eier også en nettside som han har laget for å kunne spionere på visse personer.
Nå i dette tilfelle, er Liv offeret.

Leste denne boka i håp om at forside bilde, som var et veldig bra image, var noe som kom til å skje i boken.
Der ble jeg skuffet.
Denne boken er selvfølgelig bra, og har masse gode skildringer, det eneste er at starten på boka er veldig treig.
Boka har et veldig fristende og inspirerende tema, og får en til å ville skrive en fortelling selv.

denne boka får terningkast: 4 for et veldig fengende tema!


Ida

Ida

Skrevet 19. oktober 2017 av Ida på Ringshaug ungdomsskole

De døde ser deg
Boka handler om seksten år gamle Liv Wiik. Hun er en nerkomatiker, hun kan mane fram de døde. En man med navn Everest Brox har blitt rik på å stjeles andres hemmeligheter. Han har lenge overvåket Liv og noen andre ungdommer som også har hemmeligheter som de egentlig ønsker å skjule.

Boka starter litt tregt, noe som gjør at den blir litt kjedelig. Forfatteren er flink til å skape spenning, men spenningen faller ganske fort etter at Liv ble hentet av Everest Brox.
Karakterene kommer fint frem i boka, man blir godt kjent hovedpersonene.
Jeg vil gi boka terningkast 3.


Vebjørn V. Elvekrok

Vebjørn V. Elvekrok

Skrevet 19. oktober 2017 av Vebjørn V. Elvekrok på Luster ungdomsskole

Meménto Mori

«De døde ser deg» byr på spenning, action og overnaturlege evner, så eg tilrår ho sterkt! Denne boka er spennande frå byrjing til slutt, og derfor gir eg ho terningkast 5+.

Liw Wiik er frå Noreg, men bur i Japan der foreldra hennar jobbar for den norske ambasaden. Året er 2019. Ein sjukdom utan kur kalla «likpesten» herjar i heile verda, og Liv er smitta. Ei mørk natt vert ho og tre andre ungdommar kidnappa av mannen bak det sosiale nettverket, Oculink. Namnet hans er Everest Brox, ein mektig og innflytelsesrik mann. Kvifor kidnappe fire uskyldige ungdommar, spør du? Dette er nemleg ikkje fire heilt normale ungdommar. Desse har ei felles evne. Ei evne til å mane fram dei døde. Dette vil maktsjuke Everest utnytte, og til gjengjeld seier han at han vil kurere Likpesten. Men kva om han ikkje snakkar sant?

«De døde ser deg» er ein av dei få dystopiane eg har lese, men om alle dystopiar er som denne, kjem eg nok til å lese mange slike framover. Boka var så spennande at eg knapt kunne leggje ho frå meg. Forfattaren skildrar godt dei japanske omgivelsane, og karakterane me møter gjennom historia er truverdige og varierte. «De døde ser deg» er skriven frå både Liv og Everests synsvinkel, noko som både kan forvirre, men også gjere boka lettare å forstå.

Eg meiner denne boka passar for både gutar og jenter som likar sjangrar som dystopi, action og fantasy i alderen 12 til 15 år fordi den er godt skriven og full av spenning.


Emma Maria Sognnes Heltne

Emma Maria Sognnes Heltne

Skrevet 19. oktober 2017 av Emma Maria Sognnes Heltne på Luster ungdomsskole

De døde ser deg

Dette er ei veldig bra bok. Ho er spennande, og litt trist. Boka er skreve på ein veldig bra måte. Det skjer ting heile tida, og det blir aldri kjedeleg å lese boka.

Terningkast: 5

Boka handlar om seksten år gamle Liv Wiik som har spesielle evner. Ho er ein nekromantiker, ein som kan mana fram dei døde. Liv har blitt ramma av likpesten, ein sjukdom som gjer blodet hennas svart, og snart vil ho innsjå at da finnes verre ting enn å dø.
Ho blir tvunge til å jobbe for Everest Brox, som har skapt seg ein formue på å stjela andres hemmelegheita ved hjelp av dei døde. Og no vil han ha hjelp av Liv og tre andre nekromantikarar.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Tora Bjørhusdal

Tora Bjørhusdal

Skrevet 5. oktober 2017 av Tora Bjørhusdal på Luster ungdomsskole

Kva viss døden ikkje er slutten?

Då eg las "De døde ser deg", klarte eg nesten ikkje å leggje ho frå meg. Eg tilrår ho sterkt til alle som likar spenning, action, sci-fi og dystopi. Boka får terningkast 5+.

Boka føregår i Japan, 2019. Liv Wiik veit at ho skal dø. Faktisk innan eit halvt år. Ho er smitta av likpesten, ein sjukdom utan noko kur. Plutseleg blir ho og tre andre ungdommar kidnappa av maktsjuke Everest Brox. Han veit korleis han skal utnytte dei spesielle evnene til desse ungdommane, og Liv skjønnar etter kvart at døden kanskje ikkje er så ille likevel.

Boka byrjar rett i handling og var litt vanskeleg å skjønne, men det kom seg fort. Det var mange overraskingar i handlinga, og spenninga bygde seg opp gjennom boka. Slutten var ganske sjokkerande. Den passa likevel til resten av handlinga. Eg følte også eg fekk svar på alle spørsmål eg hadde.

Eg likte måten boka var skrive på. Å få handlinga frå fleire synspunkt gjorde at eg skjønte meir av kva som låg bak handlingane til personane, og gjorde også at det vart lettare å leve seg inn i boka.

De døde ser deg var ei utruleg spennande bok, og eg vart veldig riven med. Ho var vanskeleg å leggje i frå seg. Eg trur denne boka har ein sjanse til å komme langt i U-prisen.

Til toppen