Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 11 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Helene

Helene

Skrevet 13. desember 2017 av Helene på Karuss skole

Denne boka handler for det meste om E-poster mellom hovedpersonen og faren. og hovedpersonen og en gutt kaldt Julian.
Faren til hovedpersonen har vunnet en tur til månen pga en konkurranse, deretter kræsjer de på baksiden av månen, der er det ingen signaler som kan bli sendt fra romstasjonen på jorda, så de har mistet kontakten med hovedpersonens far.

Jeg syntes denne boka var kjempe spennende og ikke for lang. det var veldig enkelt språk og handlingen var lett ig forstå.
Spenningen i denne boka bygger seg opp ganske raskt man får et lite adrenalinkick på en måte.
Jeg personlig syntes boka var spennende tvers igjennom med gode spenningskurver.
jeg andbefaler denne boka for folk som liker spenning og litt stress i historien, jeg levde meg veldig inn i boka, med en gang.
aldersgruppa er gjerne ungdomsskole fra 8 klasse til 10 klasse.


Boldizsar Kun

Boldizsar Kun

Skrevet 12. desember 2017 av Boldizsar Kun på Luster ungdomsskole

En skjebne bak månen

Endre Lund Eriksen

Denne boka viser hvordan klokhet kan beseire en stor organisasjon og mange andre som hjelper til. Katrine, som tror at faren hennes er død av en mislykka måne-ekspedisjon får en dag en kryptert melding i mail. Denne mailen var fra faren hennes.
Oleg er nå død. Oleg som var den eneste som var med faren der på «Baksiden». Kan faren til Katrine klare seg der? Nå er det opp til Katrine og vennen hennes å avsløre det. Avsløre det grusomme denne organisasjonen driver med. Det avfallet må stoppes fra å transporteres. Kommer media noen gong til å finne ut? Kan noe så grusomt holdes i mørket i så lang tid?

En veldig pirrende bok. Dette er en av de bøkene som treng fokus. Konsentrasjon trengs altså for å forstå meninga. Første gangen jeg leste slutten på boka fikk jeg ikke med meg alt. Dette er en av de mest mystiske bøkene jeg har lest. Boken har et godt språk, og er lettlest for en god leser. Men en leser med mindre potensiale kan ha trøbbel med denne boken. Ellers så er boken veldig spennende og passe lang.

Baksiden får en 5’er fra meg. Det som kan trekke ned er skrivefeil og uferdige setninger. Men siden boken ikke er utgitt enda er det greit. Jeg har lest den som PDF-fil.
Er du en leser med potensiale? Er du midt i skoletiden? Velg «Baksiden».


Malin Bargel

Malin Bargel

Skrevet 11. desember 2017 av Malin Bargel på Rosten skole

Baksiden handler om Kathrine som mistet faren sin for flere måneder siden da han var på en månereise. Hun og moren har flyttet, og godtatt at faren er død, men så en dag får hun en mail fra han som forteller at han er i live.

Jeg synes denne boka var veldig godt skrevet og jeg klarte virkelig å leve meg godt inn i det som hendte fordi det var mange gode beskrivelser av både områdene rundt, men også hvordan hun følte deg. Det at boka er skrevet som en e-post synes jeg er veldig originalt, og det gjorde at boken ble veldig personlig og du klarte virkelig å få med deg det som skjedde og fikk alt forklart med et veldig lett språk.

Boka hadde med mye om data og hacking osv. men dette ble ikke noe problem å skjønne fordi du fikk alltid forklart hva de forskjellige tingene var og hvordan alt fungerte. Det var ALLTID noe spennende som skjedde og den var til tider helt umulig å legge fra seg. En veldig god bok!

Jeg velger å gi boka terningkast 6.


Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 7. desember 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Snusmumrikken og Lille My

"Baksiden" handler om tenåringsjenta Katrine, som har mistet faren sin etter en mislykket tur til verdensrommet. Hun og moren flytter hjemmefra for å starte på nytt og for å ikke bli minnet på den fryktelige tragedien. Men en dag får Katrine krypterte E-poster fra en ukjent person. Hun vet hvem det er, men informasjonen som hun får kan hun ikke spre videre. Hvorfor?

Bokens synsvinkel er 1.person hvor vi ser alt fra Katrines synsvinkel. Jeg ble litt forvirret av bokas oppbygning og fortellermåte. Fordi Katrine forteller hele historien sin gjennom en E-post som hun sender til sin nettvenn. Katrine har fått beskjed om å ikke fortelle det hun får vite til noen, likevel sender hun det til noen som hun ikke kjenner eller vet hvem er. Jeg syns det er urealistisk og ufornuftig av henne og gjør hele historien mer komplisert.

En ting jeg må nevne her i anmeldelsen er den ene setningen på side 13. Der har forfatteren begynt setningen med "Det er" men vi får ikke se hva resten av setningen er. Forfatteren bare begynner på et nytt avsnitt og leseren får ikke vite noe som helst av setningens ending. Dette er slike ting man burde sjekke før man fullfører en bok, fordi kanskje var den setningen viktig for bokas historie og mening. Men det vet ikke jeg.

Jeg har ikke lest en lik bok før i Uprisen. Den var spesiell og litt mer for spesielt interesserte når det gjelder verdensrommet og mysterier. Forfatteren gir leseren informasjon om verdensrommet, som for eksempel hvor kaldt det er på månen og hvor lenge en dag på månen er osv. Men sett bort fra den kompliserte fortellermåten og feilen på side 13 var dette en god bok, som treffer målgruppen for ungdommer. Boken får terningkast 3 fra meg.


Julius Rosager

Julius Rosager

Skrevet 5. desember 2017 av Julius Rosager på Luster ungdomsskole

"Pdf-filenes Konge"

Er det lov å spørje om ein fortsettelse?

Oppsummering:
Baksiden er ein fantastisk sci-fi som handlar om alt frå anti-spyware til månen. Forfattaren har sprengt budsjettet med fantastiske og nye idear, noko som gjer boka spennande og innhaldsrik. Når lesaren opnar boka får han ein openberring frå bokguden. Ein klar 6-minus frå mi side.

Samandrag:
I eit billig kvarter i Oslo bur ei jente som heiter Kathrine. Ho klarar både å ha venner og vere inne på rommet 24/7. Løysningen er nettvenner. Året før blei faren til Kathrine sendt ut i verdensrommet med kurs for månen og er uheldigvis enda ikkje kommen tilbake. Julian som er ein av dei einaste vennene ho har, er hackar, finn etter kvart ut av at det ikkje berre er romturisme som pågår innanfor selskapet Spacetourism`s fire vegger.

Vurdering:
Eg blei utruleg (og langt meir) avhengig av boken og kunne ikkje slutte før siste side. Mitt intrykk av bøker generelt er at så lenge forfattaren skriv bra og klarar å formulere bodskapet til lesaren er boka god, deretter kjem sjangeren som ein smak-og-behag-sak. Denne boka inneheld begge kriteria for min del. Litt treig i starten, men etter det kom den godt i gang og boka… nei vent, PDF-fila var som limt fast til hendene mine.

Historia er lett leseleg, lang og hadde enormt med spenning, vitskap og mormonske hackarar.
Takk for leseopplevelsen, venter spent på neste bok!

Vis flere anmeldelser

Til toppen