Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 11 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Alexander

Alexander

Skrevet 15. desember 2017 av Alexander på Luster ungdomsskole

Radioaktivt Hemmeligheitskremmeri

Baksiden, månens hemmelegheit
Det er om ei jente som heiter Katrine ,ho har flytta og bytta namn etter faren hinna reiste til verdensrommet for å jobbe på månen. Der han gjer ting han eigentleg ikkje for lov til, men han føler at han må. Medan er han er der, snakkar han med Katrine på Tornet. Det er ein dark web der du har ulovlige chattesider og ikkje kan bli tatt for å gjere kriminell aktivitet.
Det er ein spenningsroman, der handlinga blir rulla fram via chatting. Ein får tanker om den kalde krigen og spionaktivitet. Den har gode skildringar det er lett å lage bilete. Det er nok spenning i den til å få deg hekta, ein solid 5ar til denne forfattaren


Anette Ak 14år

Anette Ak 14år

Skrevet 15. desember 2017 av Anette Ak 14år på Ringshaug ungdomsskole

Jeg ha lest boka "Baksiden". Den handler om Katrine som har mista faren sin. Vel nesten, han vant en tur til månen. Han skulle ikke lande, bare kjøre rundt hele. Det hadde gått flere måneder, å Katrine har fått en kryptert melding fra faren. Katrine vil vite mer om organisasjonen som sendt faren hennes ut i verdensrommet. Hun vil derfor ha hjelp fra en gutt som hun møte på nettet, han heter Julian, å han er en proff hacker. Men, de fant ut mer en de trodde om denne orginisasjonen.

Jeg likte denne boken veldig godt! Den er spennende, og av å til klarer jeg ikke legge den fra meg. Den er så spennende, at det er som å se en film, for du kan nesten se det for deg det du leser, å dette skjer automatisk. Jeg kjente meg ikke igjen , men jeg har aldri lest en så bra bok, å jeg håper virkelig det kommer flere bøker som dette.
Det var noen slang ord innimellom, men det var også, veldig mye vanlig. Det var ikke noe spesielt vanskelig ord, for det er som om boka er laget for de på min alder.

Jeg vil anbefale denne boka til 13+. Det er mange sider, men jeg hadde boka i ca en måned, å jeg er ferdig. Men denne boka er den beste boka jeg har lest, å denne boka anbefale jeg av høyeste grad. Jeg gir denne boka terningkast 6. Det er som om du ser en film. Boka ser kanskje ikke så spenene ut. Men når du leser det første ordet, så klarer du ikke legge den fra deg. Jeg håper flere leser denne boka.


Gard Rye Høyforsslett

Gard Rye Høyforsslett

Skrevet 15. desember 2017 av Gard Rye Høyforsslett på Rothaugen skole

"Baksiden" handler om Katrine som mister faren i en måne Ekspedisjon. Etter faren til Katrine forsvant på baksiden av månen tjente moren til Katrine for lite penger og derfor må de selge huset og flytte in i en leilighet. Katrine har ikke så Mangen venner på den nye skolen men så møter hun en på internett som heter Julian. Samtidig får Katrine krypterte meldinger fra faren som har overlevd på baksiden av månen.

Dette er en veldig spennende historie om politikk, Terror, mormoner og Hacking.
jeg anbefaler alle å lese denne boken og jeg gir den 6/6


Ole Marius Evensen

Ole Marius Evensen

Skrevet 14. desember 2017 av Ole Marius Evensen på Presterød ungdomsskole

"Baksiden" er en bok om politisk drama, hacking, science fiction og spionering. Når faren til Katrine forsvinner sporløst på baksiden av månen etter å ha vunnet en billett som en av de færreste romturistene i verden av "Space Tourism Unlimited" endres familiesituasjonen dramatisk. Faren blir erklært død. Flere måneder senere mottar Katrine en kryptert melding. Dette fører henne ut på en jakt for å finne ut hva som egentlig skjedde, og hva månens bakside har å skjule. Sannheten kan vise seg å være mer skremmende enn du tror.

Boken er et godt eksempel på hvor skummelt avansert teknologien og overvåkningen på internett er. VI lever i en tid hvor informasjon og kunnskap er lett tilgjengelig for alle og enhver. Dette blir også misbrukt, som vi får se i boken. For alt JEG vet så kan en dyktig hacker sitte å se på nøyaktig det jeg skriver nå før jeg i det hele tatt har publisert anmeldelsen. Du føler deg mindre trygg på internett etter å ha lest boken. Den har et viktig budskap. Et diktatur idag blir startet ved nettopp dette. Sensur, mangel på ytringsfrihet og overvåkning, og da mest merkbart på internett.

Boken handler ikke bare om dette selvfølgelig, men det var det jeg følte var det mest "interessante".

Boken er skrevet i førstepersons synsvinkel, og det fungerer veldig bra. Jeg følte aldri at boken ble kjedelig. Jeg ville lese videre. Hovedpersonen var interessant, og virket som en sterk person. Boken var ikke bare perfekt derimot. Den var forvirrende til tider, siden den byttet mellom nåtid og det hun skrev på datamaskinen så ofte. Enkelte deler av historien (uten å "spoile" noe) virket bittelitt "over-the-top" til tider, eller "urealistisk". Dette er jo subjektivt, og personlig brydde jeg meg ikke så mye. Jeg digget boka!

Hvis det noengang kommer en oppfølger, så vil jeg gjerne lese den. Boken var spennende, og jeg klarte liksom ikke å slippe taket så mye i den. Dette var en av de beste bøkene jeg har lest i uPrisen. Jeg anbefaler boken til ungdom, og kanskje til og med voksne.
Selv om boken ikke får full pott betyr ikke det at den ikke er bra. Flere av mine favorittbøker og filmer kan jeg ikke gi 10/10, fordi ingenting er perfekt.
Jeg gir boken en 8,5/10


Ole Kristoffer

Ole Kristoffer

Skrevet 14. desember 2017 av Ole Kristoffer på Sigdal ungdomsskole

Boka handler om Katrine som mister faren sin på månen, plutselig går hun en kryptert melding fra faren. Sammen med hacker vennen finner de ut at verden er et mye verre sted en man tror, om hvor lett det er å overvåke og om rasisme.

Jeg likte karakterene kjempe godt, det var så lett å sette seg inn i stasjonene deres, selv om det noen ganger var litt vanskelig å skjønne hvem man snakket om etter at 3 ganske store roller var samme person, pluss at noen ganger fikk vi forklaringa etter det skjedde så da var det også litt vanskelig. Jeg likte også mailene og chattene, det var morsomt å se det også fra noen andre synsvinkler selv om vi fortsatt fikk vite det samme som Katrine. Jeg likte også alle de mindre historiene som kom opp underveis særlig mot slutten av boka, selv om det kunne gjøre ting forvirrende får man fikk høre dem.
jeg anbefaler denne boka til ung tenåring.
4+

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Julius Rosager

Julius Rosager

Skrevet 5. desember 2017 av Julius Rosager på Luster ungdomsskole

"Pdf-filenes Konge"

Er det lov å spørje om ein fortsettelse?

Oppsummering:
Baksiden er ein fantastisk sci-fi som handlar om alt frå anti-spyware til månen. Forfattaren har sprengt budsjettet med fantastiske og nye idear, noko som gjer boka spennande og innhaldsrik. Når lesaren opnar boka får han ein openberring frå bokguden. Ein klar 6-minus frå mi side.

Samandrag:
I eit billig kvarter i Oslo bur ei jente som heiter Kathrine. Ho klarar både å ha venner og vere inne på rommet 24/7. Løysningen er nettvenner. Året før blei faren til Kathrine sendt ut i verdensrommet med kurs for månen og er uheldigvis enda ikkje kommen tilbake. Julian som er ein av dei einaste vennene ho har, er hackar, finn etter kvart ut av at det ikkje berre er romturisme som pågår innanfor selskapet Spacetourism`s fire vegger.

Vurdering:
Eg blei utruleg (og langt meir) avhengig av boken og kunne ikkje slutte før siste side. Mitt intrykk av bøker generelt er at så lenge forfattaren skriv bra og klarar å formulere bodskapet til lesaren er boka god, deretter kjem sjangeren som ein smak-og-behag-sak. Denne boka inneheld begge kriteria for min del. Litt treig i starten, men etter det kom den godt i gang og boka… nei vent, PDF-fila var som limt fast til hendene mine.

Historia er lett leseleg, lang og hadde enormt med spenning, vitskap og mormonske hackarar.
Takk for leseopplevelsen, venter spent på neste bok!

Til toppen