Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Baksiden

Endre Lund Eriksen Aschehoug 2017 20 anmeldelser

Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen. Snart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

Baksiden
Overskriften passet til boka, syns jeg det bør komme en baksiden 2, bare den heter forsiden istedenfor og at den boka blir mye bedre enn baksiden. Når jeg leste overskriften baksiden så hadde jeg ikke noe særlig løst til å lese boken.
Jeg syns at boken er så vanskelig å lese og forstå, den er så kjedelig og jeg fant aldri ut hvor handlingen var, og jeg klarte nesten ikke å lese den ferdig for den er så kjedelig. Så nu når jeg skal skrive litt ut ifra boka kan jeg jo ikke skrive noe for jeg husker ikke noe fra den drit boka.
Boken er faktisk vanskelig å lese fordi det er så lange setninger, mye å lese, sykt mange gjentagelser på vanskelige ord. Boken den har blitt skrevet med haat, føltes det ut som når jeg leste den, jeg tenkte mere på hva forfatteren tenkte når han skrev den boka si.
Jeg trur faktisk den boka her er original for jeg har aldri sett eller lest en bok som er så dårlig som denne. Så der har forfatteren fått tittelen på boken sin øverst på listen over de dårligste bøkene i 2018.
Opplevelsen min av boka er ikke bra. Når jeg leste denne boka i påske er det på en måte at den nesten ødela den. Den var så kjedelig å gidde ikke litt mening syns nu jeg. Jeg leiter fortsatt etter den spennende handlinga som det står på baksiden til baksiden at det er.
Baksiden er en bok som jeg overhode ikke likte, jeg trur ikke andre heller ville likt den, derfor ville jeg ikke anbefalt den til noen andre. Vist den her vinner uprisen på et magisk vis skal jeg kjøpe den og tørke baksiden min med den.
Jeg gir denne boken en 1er det har ikke vært noe pluss med boken så derfor får den 1.


Johann Nordhus

Johann Nordhus

Skrevet 24. april 2018 av Johann Nordhus på Bjørnevatn

Baksiden bokanmeldelse
Overskriften er det du forventer. Faren til Katrine havner faktisk på baksiden av månen. Baksiden blir ofte brukt i fortellingen.
Boka har et forvirende innhold. Starten på boken har en bra innledning, det som skjer er at faren til Katrine prøver å finne en reisebillett til månen som er i Stratos sjokoladen. Faren til Katrine liker egentlig ikke sjokolade, men har alltid hatt lyst til å reise til månen. Faren til Katrine finner billetten og reiser til månen. Han setter seg fast på baksiden av månen. Imellomtiden så skjer et terror angrep på stortinget. Alt i hovedinnholdet er det samme, det skjer noen små hendelser som meldingene mellom Snusmummrikken og My. Joe og Paul er mye innom, de er mormonere.
Språket var meget bra, eneste var at nesten på hver eneste side var det ordet terror eller terrorangrep. Boken var en smule for lang. Jeg fikk i meg at det med sjokoladen var kanskje litt usannsynlig, men det med terrorangrep er jo kanskje mulig. Det var så mye alvorlig som skjedde å starten at det fikk meg bort på et vis.
Forfatter Endre Lund Eriksen.
Totalvurdering. Boken var alt for lang, men starten innledningen på boken var interessant. Den likte jeg meget godt. Jeg vil gi denne boken en 3’er fordi etter innledningen på boken er det hva han mener er bra.


Even Pedersen

Even Pedersen

Skrevet 24. april 2018 av Even Pedersen på Bjørnevatn

En tenkt fortelling om et barn

Boka lydighetsprøven handler om en gutt som heter Alvis, og Alvis er ikke en normal gutt. Alvis fyller 12 år og leker fortsatt med mindre unger, og tisser på seg selv. Alvis og moren hans har flyttet sammen med moren sin kjæreste som heter Duncan. Duncan sine barn bor ikke med Duncan, og senere i boken forstår man godt hvorfor de ikke bor der. Duncan slår både Alvis og moren hans, så hardt at Alvis faktisk brekker armen, og må gå med gips, en blå gips, for å være nøyaktig. Siden Alvis er litt annerledes så er han lett påvirkelig, og skjønner ikke at han egentlig blir mobbet og blir brukt til å gjøre ulovlige ting som for eksempel stjele fra butikken.

Hver gang Alvis gjør noe galt slår Duncan han, og kaller han ubrukelig. Når han brekker armen etter at Duncan slår han, blir han tvunget til å si at han bare falt av sykkelen sin, og den eneste personen som han forteller sannheten til er sin avdøde mormor. Han besøker graven til mormoren ofte uansett om moren ikke liker det.
Boken trur jeg er original, det skjer ting som jeg ikke har lest i noen andre bøker før.

Jeg likte boka for det skjedde hele tiden noe med Alvis. I begynnelsen av boka var det litt kjedelig for det skjer ikke noe spesielt der. På slutten klarte jeg ikke å legge fra meg boka, for det skjedde så mye som jeg måtte lese. Boka er på 140 sider og er veldig lettlest. Språket er ikke så vanskelig, ordene er veldig lette i boken syns jeg. Jeg gir den terningkast 5, den fikk dessverre ikke 6 fordi det var for lite spenning i boken. Jeg anbefaler denne boken til alle som vil lese en trist fortelling om et barn, og jeg mener boken burde bli nominert til å vinne uprisen.


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 24. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse av «Baksiden»

Jeg synes at tittelen passer godt til boka fordi hele boka er basert på en hendelse om baksiden av månen. Da jeg først så tittelen ble jeg veldig interessert og lurte på hva som kunne være på baksiden.

Boka handler om en far som vinner en konkurranse og får lov til å reise til baksiden av månen, men romkapselen krasjlander og han blir antatt død. Etter noen måneder får datteren men kryptert mail. Den skal være fra faren hennes. Hun får hjelp fra en cybervenn hun har funnet på internett til å finne han, men det er noen som prøver og stoppe dem.

Språket er greit nok. Det kunne vært litt mer variert noen steder, men ellers greit. Forfatteren har beskrevet godt det som har skjedd, men noen ganger beskrev han kanskje litt for mye.

Den er veldig original, jeg har ikke lest en annen bok med en handling som er i nærheten av denne. Forfatteren har god kreativitet.

Boka er helt grei, men jeg må si at starten var veldig rar og usammenhengende. Man skjønner ikke hvorfor forfatteren legger inn alle de forskjellige hendelsene, men etter hvert ser man at de små detaljene var viktig lengere fram i boka. Det ser ut som at forfatteren har planlagt hver eneste linje i boka, og alle de små historiene bli på en måte «flettet sammen» mot slutten. Jeg ble litt skuffet over slutten, det ser nesten ut som om forfatteren ble stresset og bare skrev noen som passet litt med handlingen. Personlig synes jeg bare at det ble spennende noen plasser i boka. Noen ganger fikk jeg lyst til å legge boka fra meg fordi språket eller handlingen ble for dårlig.

Alt i alt syns jeg boka er helt grei, men jeg vil ikke anbefale den for personer som ikke liker lange bøker. Jeg gir den karakter fire.

Forfatter: Endre Lund Eriksen


Anette Olsen Bangsund

Anette Olsen Bangsund

Skrevet 24. april 2018 av Anette Olsen Bangsund på Bjørnevatn Skole

Overskriften passer veldig bra med teksten, fordi det handler om noen som er strandet på baksiden av månen.
Boken handler om Katrine som har mistet faren sin etter en måneekspedisjon. Etter dette fikk familien dårlig økonomi og måtte flytte, og Katrine begynner på en ny skole. Når hun kommer hjem etter skolen forteller hun alt til Julian som er hennes nettvenn. Etter vært finner hun ut at han er en mesterhacker. Boken er fylt av forelskelse, drama og hacking.
Språket i boken begynner godt og variert, men jo nærmere man kommer slutten blir språket mere ensidig.
Historien er noe helt for seg selv og jeg har aldri lest noe lignende.
Hendelsene blir litt livløs fordi det er det samme som skjer gjentatte ganger, og fordi man klarer å se litt av hva som kommer til å skje helt til slutt.
Forfatteren av boken er Endre Lund Eriksen.
Boken kunne hvert mere spenning i og litt mere realistisk synes jeg.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
bettine høyem

bettine høyem

Skrevet 9. november 2017 av bettine høyem på Rosten skole

Baksiden
I denne spennende boka får du høre om Katrine som tror hun mistet faren sin da romskipet han var i styrtet på baksiden av månen. Etter flere måneder får hun plutselig en mail fra pappaen sin. Han bruker hemmelige koder og forteller henne at hun må krypere mailene hun sender. Ingen vet at faren er i live på månen, bortsett fra Katrine og Oleg. Oleg som holder ham fanget på baksiden uten at noen må vite det. Hva Oleg driver med, og hva han gjør på baksiden av månen vet ikke faren og Katrine. De må bare stole på at han får faren trygt tilbake til jorda.
Boka har en innholdsrik og god fortelling som fatter interesse. Den starter bra og skildrer situasjonen som har hendt veldig godt. Det er mye følelser fra hovedpersonen Katrine sin side. Du kan kjenne sinnet, forelskelsen og den fortvilelsen hun føler på.
Boka kan bli en smule treg og lang. Noen ganger kan det bli i overkant mye gjentagelser. Forfatteren henger seg for mye opp i uviktige detaljer og boka kan derfor over tid føles grå og uinteressant.
Boka anbefales for de som liker litt lengre bøker med spenning. Alt i alt velger jeg å gi boka terningkast 4.

Til toppen