Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Andromeda

Lars Mæhle Samlaget 2018 16 anmeldelser

William og Samuel gav seg fader ikkje heller. Dei snøfta og slo og dundra laus. Nevane hamra og hamra. Dei var langt inne i ein sinnssvak rus av sprit og raseri. Det verste var at eg godt visste kva for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Alma

Alma

Skrevet 27. november 2018 av Alma på Orstad skole

Simon er en 16år gammel gutt som har en forhistorie med vold og kriminalitet. Han bor I fosterhjem og har nettopp flyttet til en liten dal på vestlandet. Det å være helt ny i klassen er ikke like enkelt som man skulle ha trodd. Simon treffer på et par utfordringer gjennom boken og det var nokså trist til tider. Jeg ble også fort glad i alle de forskjellige personene man treffer på gjennom boken. Forfatteren beskriver og skildrer veldig bra og jeg levde meg lett inn. Jeg pleier aldri å lese nynorsk bøker men denne boken var verdt det. Slutten kunne vært litt bedre og jeg følte den var litt forhastet. Ville også ønsket å hørt hvordan det gikk med alle sammen til slutt. Ellers var boken kjempe bra og jeg håper på en bok nr 2.
Terningkast 6.


Brage Fæstø Søyland

Brage Fæstø Søyland

Skrevet 26. november 2018 av Brage Fæstø Søyland på Ruseløkka skole, 10A

Typisk Ungdom

Jeg vil si at jeg likte denne boka, til tross for at det er noe som blir litt drøyt. Lars Mæhle har klart å skrive en bok som går veldig innpå ungdommers liv. Selv om det blir dratt litt langt noen ganger.
Simon har nettopp flyttet til en liten dal på vestlandet. Dette er den tredje fosterfamilien han kommer til. Simon har hatt en omgang med politiet før og får nå en siste sjanse. Noe jeg vil si han klarer godt, uten å legge seg i for mye bråk. Det er 10. klasse og siste år på ungdomsskolen. Miljøet på skolen kunne vært bedre, men bøllegjengen på tre er ikke akkurat veldig glad i sine medelever, til en viss grad i hvert fall. Naboen til Simon, Kaja blir omtalt som den største emoen i klassen. Kaja var veldig god venn med fosterjenta som tidligere bodde hos Simons fosterforeldre. Pippin, det største mobbeofferet til Samuel, William og Sindre. Det han blir utsatt for er fryktelig ille. For å nevne en av mange ting. Samuel «forkledde» en stein med snø og fyrte den av i retning Pippin, den traff ham midt i bakhodet. Selvfølgelig fikk han en kraftig hjernerystelse.
Noe jeg kunne ønske Mæhle hadde gjort, var å vise slike situasjoner fra Per sitt perspektiv. Per blir kalt for Pippin altså. Det hadde gitt boka litt mer spenning, enn å se den fra en som står over og ser på.
Det jeg ikke skjønner helt med Andromeda er tittelen. På rommet til Simon står det et teleskop som det forrige fosterbarnet og Kaja brukte mye. Fra den så de helt til en annen galakse, vår nabogalakse, Andromeda. Andromeda blir nevnt to ganger i boka, og som jeg tolka boka handlet den lite om stjerner og andre galakser. Så hvorfor heter boka Andromeda?
Gjennom så å si hele boka er det noe som skjer enten det er mobbing, grov vold eller overgrep, så blir det på en måte blandet litt romantikk inn i hele boka. Alkohol kommer stadig inn som en faktor i de fleste hendelser. Mæhle beskriver klining to tre ganger, noe så grundig også. Det virker for meg litt unødvendig. Det er mye kjærlighet i lufta. Noe jeg vil si er vanskelig for Simon. Ettersom jeg har opplevd det selv, så kan jeg konkludere med det.

Boka tar opp viktige temaer, noe som er relevant for ungdom. Andromeda er godt skrevet og en god underholdning. Jeg velger derfor å gi …
Terningkast: 5


Kristian

Kristian

Skrevet 26. november 2018 av Kristian på Orstad skole

Andromeda
Boka handler om en gutt som heter simon. Simon er 16 år og har bodd i flere ulike fosterhjem, fordi han har vært i trøbbel.
I nabohuset bor det en jente som heter Kaja. Hun er like gammel som Simon, og de går i samme klasse.
Klassens store taper kalles for Pippin, og han blir mobbet og plaget av tre personer som heter Sindre, Willian og Samuel. De er klassens konger, og havner ofte i trøbbel fordi de gjør virkelig farlige ting mot Pippin, eller Per, som er det virkelige navnet.

Per blir plaget alle, og de kaller ham ofte ord som «Homo».

Boka er ganske godt skrevet med gode beskrivelser, og gir oss flere «argumenter» for at akkurat den handlingen skjer. Så den er ganske enkel å skjønne.

Jeg gir boka 5 av 6


Theodor

Theodor

Skrevet 23. november 2018 av Theodor på Bytårnet skole

Andromeda

Andromeda handler om en gutt som heter Simon. Simon har flyttet til en liten bygd på Vestlandet til den nye fosterfamilien sin. På skolen hans så skjønner han veldig fort hvem som er mobbere og hvem som er mobbe ofret. Han blir også godt kjent med Kaja, som mange andre i klassen syntes er rare.

Jeg syntes at boka så veldig kjedelig ut, fordi det var en sommerfugl på forsiden av boka, men den var bedre enn det jeg trodde. Boka kunne hatt litt mer spenning, og jeg ville vite hvordan Simon så ut. Jeg syntes også at boka var kjedelig når det handlet om sommerfugler.

Boka handler om mobbing, venner, kjærlighet, alkohol og en del annet. Jeg syntes at denne boka viser hvordan en 10. klasse kan være. Boka er på nynorsk og har 229 sider. Jeg syntes ikke at tittelen passet til boka. Den burde hete noe annet. Boka var helt ok.

Terningkast 3.


Jessica

Jessica

Skrevet 22. november 2018 av Jessica på Røst barne- og ungdomsskole

Andromeda er en bra og spennende bok. Den er veldig lett å leve seg inn i. Jeg tror det er veldig mange som kommer til å leve seg inn i den. Denne boken handler om en 16-åring som heter Simon. Han er tøff og har vært med mange av de farligste gjengene i Oslo. Etter de har gjort noe dumt bli han tatt, og må flytte i fosterhjem en liten dal. Når han begynner på skolen tror han at det skal bli enkelt å bli sjefen på skolen, men han tok feil. Han blir forelsket i en jente. Senere i boken får han trøbbel med en gjeng og jenta han er forelsket i. Jeg anbefaler folk som liker å lese om mobbing, spenning og farlige ting. Helst folk som er over 10 siden der er mye banning. Jeg tror forfatteren valgte å skrive om dette, for det er noen ungdommer som er i samme situasjon. Jeg gir boken terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

Til toppen