Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Andromeda

Lars Mæhle Samlaget 2018 6 anmeldelser

William og Samuel gav seg fader ikkje heller. Dei snøfta og slo og dundra laus. Nevane hamra og hamra. Dei var langt inne i ein sinnssvak rus av sprit og raseri. Det verste var at eg godt visste kva for Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

william

william

Skrevet 16. november 2018 av william på Fløysbonn skole

Andromeda

Andromeda er en spennende, bra bok, som man blir fort dratt inn i. Det likte jeg, og jeg tror veldig mange andre liker det sånn også. Ikke bare det, men boka har også veldig bra slutt, selv om man ikke får vite hva som skjer med dem, etterpå. Denne boka handler om en gutt som heter Simon. Han er høy tøff, og har vært med i en av de farligste gjengene i Oslo. Han blir tatt, og må flytte til en liten dal hos en foster familie. Han tror det skal blir enkelt å bli “kongen på haugen” der, men det blir mye mer annerledes enn han tror. Han blir forelsket i en jente, som også er forelsket i han. Etterhvert får han trøbbel med mobbe gjengen av tre personer, og med kjærlighets livet. Les denne boka for å vite hvordan og hva han gjør for å komme seg ut av dette. jeg gir denne boken terning kast: 6


Andreas

Andreas

Skrevet 14. november 2018 av Andreas på Orstad skole

Boka er på nynorsk, men er ganske grei for dei fleste å lese. Ho er skriven I fyrste person, og er verken for kort eller for lang. Eg er ikkje tilhengjar av alt det stygge språket, mykje av det kunne vore luka vekk, sjølv om det ofte kjenneteiknar slike miljø, og generelt mange ungdommar.

Boka handlar om Simon. Han var med i den mest berykta ungdomsgjengen i heile Oslo. Under ein gjengkrig blir han tatt av politiet. Han blir tvangsflytta til ei lita bygd, langt unna alt. Det dei ikkje veit er at her er det mobbing så til dei grader. Til tider fekk eg ein klump i halsen over kor fælt det var. Det var skrive på ein måte som fekk det til å verke ekte. Boka var noko av det fælaste eg nokon gong har lese, men likevel var det ei skikkeleg bra bok. Noko av det som var i boka var kanskje ikkje heilt nødvendig å ha med for min del. Men alt i alt var det ei bok med relevant, og mykje bra innhald.

Terningkast: 4


Charlotte

Charlotte

Skrevet 12. november 2018 av Charlotte på Ruseløkka skole, 10A

En ungdomsbok full av spenning

Lars Mæhle har skrevet ungdomsboken Andromeda. Boken er på nynorsk, men har ikke et veldig avansert språkbruk og er skrevet slik mange ungdommer snakker. Det er en del banning i boken.

Andromeda er en bok skrevet i perspektivet til 16 år gamle Simon, han har nylig flyttet til en ny fosterfamilie i en dal på Vestlandet. Han har tidligere vært med i gjenger knyttet til vold og kriminalitet. Han må starte helt på nytt og har fått en ekstra sjanse selv om det var like før han ble satt i fengsel sist. Simon virker svært skeptisk til hvordan dette skal gå. Utover i boken møter vi flere viktige personer som William, Samuel og Sindre som Simon kan kjenne seg igjen i på grunn av den voldelige fortiden. Pippin som er et mobbeoffer er i mye fokus i boken og klarer Simon å velge riktig side? I tillegg så begynner Simon og få følelser for en jente.

Boken er en blanding av realistisk og urealistisk fordi det er mye overdriving av situasjoner, veldig markante stereotyper, men samtidig så skjer det lignende ting blant ungdommer i virkeligheten også. Jeg syntes personskildringene er veldig bra siden vi får både vite utseende, språk og oppførsel til flere av de viktigste karakterene. Man for både opplevd de tøffe sidene til karakterene, men samtidig de uforventede milde sidene og deres problemer. Forfatteren har skrevet strukturert, det hele starter med en prolog som vil gi helt mening når man leser slutten av boken. Slutten er en epilog som er åpen noe som er veldig passende slik at leserne må tenke seg til en slutt.

Jeg likte boken godt fordi den hadde en stigende spenningskurve og var veldig tilpasset til oss ungdommer. Jeg gir boken terningkast 5.


Kaia Svenning

Kaia Svenning

Skrevet 9. november 2018 av Kaia Svenning på Lom ungdomsskole 10A

Boka handlar om Simon som flyttar til ein fosterfamilie på Vestlandet. Simon har levd det meste av live sitt i vold og kriminalitet. Han trur at å bo i ei lita bygd på Vestlandet skal bli lett, men ting blir annleis en han trur. Boka er veldig bra, den er aldri kjedeleg og det er spennande gjennom heile boka. Den er og veldig trist. Forfattaren har formidlet ord og følelser veldig bra. Eg likte ikkje så godt slutten for ville gjerne ha vist korleis det gjekk med alle saman. anbefales til både gutar og jenter. terningkast 5


Steffen

Steffen

Skrevet 7. november 2018 av Steffen på Husnes ungdomsskole

Anmeldelse Andromeda

Det handler om ungdommar i 10 klasse, alkohol og drama.

Hovudperson: Simon er veldig mystisk. Du får ikkje vita veldig korleis han ser ut kunn att han er høg og kraftig. Men du får vita ein del korleis han er innvendig eller som person.
Kva eg syntes om boka: Først og fremst vil eg ha fram att framsida og tittelen ikkje passer heilt til teksten. Hadde den heita 10 klasse så hadde det passa betre og tatt vekk sommarfuglen. Flest gutar mister lysten til å lese boka av den grunn.
Boka er bra eg liker att den holdar spenningen oppe gjennom heile boka. Starten var veldig bra fekk vite veldig lite og fekk lyst til å lese meir. Når eg hadde komme ¼ av boka kunne eg ikkje legga den frå meg, Hadde så lyst og lesa vidare.
Slutten var ekstrem. Det gjekk gale så gale att det ikkje kunne bli vera og så blei da enda verre igjen. Det einaste eg skal klaga på er att eg hadde veldig lyst å vita korleis det gjekk med Simon vidare og dei andre i boka.
Terningkast 5/6 for eg liker ikkje og tenka fram til kva som skjedde vidare. Eg vil vite fakta kva som skjedde.

Vis flere anmeldelser

Til toppen