Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk Aschehoug 2017 10 anmeldelser

Johanna og Georg har vore bestevener heile livet. No treng dei ei pause. Når dei havnar i same klasse på ungdomsskulen, og Georg startar fyrste time med å fortelje om at kattane deira knulla i ferien, finn Johanna ut at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Rebekka Brun Vigdal

Rebekka Brun Vigdal

Skrevet 12. desember 2017 av Rebekka Brun Vigdal på Luster ungdomsskole

Pause på 1000 dagar
Boka handlar om Johanna og Georg, dei har nettopp begynt på ungdomsskulen og har komme i same klasse. Johanna vil brått sette vennskapet på ein pause fordi Georg seier at kattene deira para i sommarferien. Akkurat det let Johanna gå, men etter at ei av dei nye jentene seier at ho er forelska i Georg vil ho ta ein pause frå vennskapet. I løpet av denne pausen får Georg nye venner frå klassen og klassen over, medan Johanna berre har vennar i klassen.
Etter ein stund so blir ho gode vennar med Martine og Ingeborg at dei begynnar å henge saman i fritida. I ein av bursdagane til Johanna so ser Synne (ei av dei populære) at katten til Johanna blør og at alle kattungane er døde, det dei ikkje veit er at det var ein kattunge som overlevde. Men etter den stunda hadde dei ringt Georg og fått han til å sjekke kva som er gale med Perla og det var han som sa at det ikkje var igjen nokon levande kattungar. Etter denne dramatiske hendinga seier alle jentene utanom Johanna at dei skal spela "flasketuten peikar på". Og når flaske treff Johanna må ho sei kven ho likar, men ho fortel om ein som heiter Johannes, det er ein karakter i ei av hennar favorittbøker. Og når dei kjem tilbake til skulen skal dei skrive om favorittboka, blir det drama. Nokre dagar etter det vil læraren deira lese opp ein av bokmeldingane, og no skjer det ting. Kan hende er ho forelska i ein bokkarakter? Kan det vere at Johanna ikkje er til å stole på? Kven skal no hjelpe jenta?

Eg synst danna boka var litt rar, men og litt god. Det var mange kallenamn til folk som «Peder med nummer 7 på ryggen» og «Sarah med h», det var mange vaksne ord i denne boka som var vanskelege, og som gjorde det vanskeleg å forstå nokre delar i teksten. Eg gje denne boka ein 3+


mathilda.N.

mathilda.N.

Skrevet 8. desember 2017 av mathilda.N. på Grov skole

«1000 dagar» er en god, passe lang bok. I starten syntes jeg egentlig den var litt rar og nesten litt ubehagelig å lese fordi forfatteren hadde fått hovedpersonen til å være så opphengt i et ord hun ikke visste hva betydde. Da ble det egentlig litt ubehagelig å lese den.
Boka handler om en jente ved navn Johanna som har en bestevenn som heter Georg. De skal snart starte på ungdomskolen. Det syns Johanna er bra. Hun elsker skole. Men i sommerferien skjer det noe med katten til Johanna og katten til Georg som Johanna helst ikke vil at noen skal vite. Når Georg da sier dette høyt i klassen, vil ikke Johanna være venn med han mer. Hun vil ta pause fra vennskapet.
Karakter: 5


Benedicte Hansen

Benedicte Hansen

Skrevet 8. desember 2017 av Benedicte Hansen på Rothaugen skole

Utrolig og så realistisk!
Av Benedicte Hansen

Jeg likte boken 1000 dagar veldig godt. Selv om den var på nynorsk, var den lettlest. Den handler om Johanna og Georg som setter vennskapet på pause, så ikke de andre på 8. trinn skal tro at de er kjærester. Jeg likte at den handlet om det, fordi det er noe som kan skje i virkeligheten. Det er mange bøker som handler om vennskap, men ikke så mange som handler om hvordan andre mennesker kan påvirke et vennskap.

Det var noen litt upassende ord og hendelser for å være en barnebok, men det var ikke så ille. Forfatteren gjorde det som var litt upassende, til noe humoristisk og da tenker man ikke helt over det. Boken er litt treig i starten, men det ble bra igjen utover i handlingen. Jeg synes den var veldig gøy å lese og vil uten tvil anbefale den til andre. Den passer best for barn i alderen 12-14 år, grunnet upassende hendelser. 1000 dagar bør definitivt nomineres til u-prisen. Jeg gir denne boken terningkast 5+.


Helene

Helene

Skrevet 30. november 2017 av Helene på Ringshaug ungdomsskole

LITT PÅ KANTEN:
Sjangeren er roman/barneskole. Jeg tror også at de prøvde å putte litt humor i denne boken.
Denne boken var på nynorsk så litt vanskelig å lese men historien var veldig lett og forstå. Jeg syntes ikke historien var særlig spennende, det var nesten bare klaging i dialogen.
Jeg opplevde boka som egentlig teit og 7/8 klasse humor, dette mener jeg fordi det var banning og litt dristige ord til å handle om tolvåringer. Boken starter treg og blir ikke så veldig mye mindre treg. Boken slutter egentlig som man forventer.


Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 27. oktober 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Venner er bedre enn uvenner

Boken "1000 dagar" handler om bestevennene Johanna og Georg. De har nettopp begynt på ungdomsskolen, alt er nytt og spennende. Men da Georg sier det pinligste høyt og tydelig i klasserommet, blir Johanna usikker på om Gregor er kul nok til å være hennes venn, + at de andre i klassen tror hun er forelsket i Georg. Dette resulterer i at Johanna bestemmer seg for at hennes vennskap med Gregor trenger en pause, en 1000 dagers pause for å være nøyaktig, helt til ungdomsskolen er over.

Forfatteren gir noen av karakterene i boken "kallenavn". Som for eksempel: "Sarah med h" og "Peder med nummer 7 på ryggen". Forfatteren skriver også enkelte setninger som dette: "Eg-veit-at-Mattias-er-ein-idiot-med-du-må-vere-vaksen-storesøster-blikket." Disse to tingene gjør at setningene blir vanskelige og tunge å lese.

Mens jeg leste boken, kjente jeg at jeg ble skikkelig sint. Sint på bokas tema. Boken handler som sagt om Johanna, som bestemmer seg for å ta en pause fra vennskapet med Georg, en person hun har kjent siden hun ble født. Men et livslangt vennskap er mindre betydningsfullt enn at jentene i klassen ikke skal tro at hun er forelsket i Georg. Jeg er som sagt sint og provosert. Men boken vakte følelser i meg så hvis det var målet med boka, har forfatteren lyktes, i hvert fall hos meg.

Boken har ganske gode skildringer, og av og til kunne jeg se for meg hva som skjedde. Men andre ganger, ble jeg forvirret, fordi detaljene ble litt for tett på hverandre.

Terningkast: 3

Til toppen