Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk Aschehoug 2017 1 anmeldelse

Johanna og Georg har vore bestevener heile livet. No treng dei ei pause. Når dei havnar i same klasse på ungdomsskulen, og Georg startar fyrste time med å fortelje om at kattane deira knulla i ferien, finn Johanna ut at Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet 27. oktober 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Venner er bedre enn uvenner

Boken "1000 dagar" handler om bestevennene Johanna og Georg. De har nettopp begynt på ungdomsskolen, alt er nytt og spennende. Men da Georg sier det pinligste høyt og tydelig i klasserommet, blir Johanna usikker på om Gregor er kul nok til å være hennes venn, + at de andre i klassen tror hun er forelsket i Georg. Dette resulterer i at Johanna bestemmer seg for at hennes vennskap med Gregor trenger en pause, en 1000 dagers pause for å være nøyaktig, helt til ungdomsskolen er over.

Forfatteren gir noen av karakterene i boken "kallenavn". Som for eksempel: "Sarah med h" og "Peder med nummer 7 på ryggen". Forfatteren skriver også enkelte setninger som dette: "Eg-veit-at-Mattias-er-ein-idiot-med-du-må-vere-vaksen-storesøster-blikket." Disse to tingene gjør at setningene blir vanskelige og tunge å lese.

Mens jeg leste boken, kjente jeg at jeg ble skikkelig sint. Sint på bokas tema. Boken handler som sagt om Johanna, som bestemmer seg for å ta en pause fra vennskapet med Georg, en person hun har kjent siden hun ble født. Men et livslangt vennskap er mindre betydningsfullt enn at jentene i klassen ikke skal tro at hun er forelsket i Georg. Jeg er som sagt sint og provosert. Men boken vakte følelser i meg så hvis det var målet med boka, har forfatteren lyktes, i hvert fall hos meg.

Boken har ganske gode skildringer, og av og til kunne jeg se for meg hva som skjedde. Men andre ganger, ble jeg forvirret, fordi detaljene ble litt for tett på hverandre.

Terningkast: 3

Til toppen