Månedens anmelder november 2017

Bettine Høyems anmeldelse av «Inntrengeren» ble kåret til månedens anmeldelse i november. 

I anmeldelsen skriver hun bl.a.: «Hadde forfatteren skrevet boka på ‘’sin egen måte’’ i stedet for å være for opptatt av hvordan vi ungdommer ville sagt det, hadde det nok vært en bedre bok. I alle fall bedre språk som ville vært mindre kleint å lese. Gode beskrivelser av tanker og følelser som gjør at jeg føler jeg er med i boka.
Velger å gi boka en svak 5.»

Les hele anmeldelsen her.

Her er et lite intervju med Bettine:

Hvordan føles det å være månedens anmelder?
– Det var veldig kult å høre at jeg ble månedens anmelder, for det hadde jeg virkelig ikke forventet. Jeg føler at jeg fikk en bekreftelse for å ha gjort noe bra og at arbeidet mitt var til nytte.

«Jeg synes det er supert at ungdommer får lov til å være med å bestemme årets pris for ungdommer. Det er mye bedre at vi bestemmer hvilken bok som passer best for oss, enn at voksne tipper hva vi liker best. Endelig er det noe ungdommer og kan være med å bestemme.»

Du har allerede skrevet mange anmeldelser på uprisen.no. Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?
– Mens du leser boka er det lurt å ta deg notater. Hvis det er noe du tenker over eller legger merke til som du vil ha med i anmeldelsen din, skriv det ned. En annen ting er å skrive anmeldelsen snarest så du husker alt og ikke glemmer noe.

Hva er din Uprisen-favoritt til nå?
– Den beste boka jeg har lest til nå er Hevner. En bok som tar en annen side enn vanlig, er spennende og et supert vendepunkt. Hevner er en bok alle kan lese fordi den er såpass lettlest og ikke noe vanskelig i språket.

Hva slags bøker liker du å lese?
– Jeg liker veldig godt krim og spenningsbøker

Hvilken bok MÅ alle lese?
– De4-serien synes jeg er veldig bra og anbefaler alle å lese denne serien. Som sagt liker jeg også boken Hevner.

Hva gjør du på fritiden?
– Jeg pleier å være med kjæresten min og vennene mine. I tillegg trener jeg på et treningssenter.