Månedens anmeldelse i august

Laila Løvheim Hakkam på Grim skole har skrevet månedens anmeldelse i august. Gratulerer!

Laila Løvheim Hakkam fra Grim skole er månedens anmelder i august 2017.

Hun får prisen for sin anmeldelse av «Lydighetsprøven» av Bjørn Ingvaldsen. Laila har allerede skrevet fem anmeldelser på uprisen.no. Imponerende!

– Det var utrolig gøy å bli kåret til månedens anmelder.  Hadde ingen forventninger når jeg skrev anmeldelsen om Lydighetsprøven, men ble positivt overrasket av Uprisen syntes at den var bra, sier Laila.

Anmeldelsen av «Lydighetsprøven» synes vi er ekstra god. Men få ord beskrives boka som alvorlig, oppslukende og engasjerende. Laila er tydelig på hva hun mener og skriver godt om sin personlige leseopplevelse.

Har du et tips til andre som skal skrive anmeldelser?

– Mitt tips til andre som skal skrive anmeldelser er å begynne å skrive rett etter at man har lest boka. Det er også viktig å bruke sine egne ord og være ærlig om hva man egentlig syntes om boka.

– Min favoritt bok til nå er helt klart Lydighetsprøven. Det er bok jeg sent vil glemme og den har fått meg til å tenke annerledes rundt situasjoner om vold i familier.

Begeistringen for boken er tydelig i anmemdelse. Overskriften er «Et hjerteskjærende kunstverk om Alvin Piss». Og i anmeldelsen skriver Laila bl.a. «Lydighetsprøven er ikke som alle andre bøker, historien og handlingen virker så ekte og forfatteren skildrer det Alvis føler veldig bra. […] Jeg tror alle som leser denne boka vil få empati for Alvis, gutten som ble kaldt ubrukelig og barnslig.»

Les hele anmeldelsen her.

Hva synes du om å være med å bestemme hvilken ungdomsbok som er best?

– Å være med på å bestemme hvilken ungdomsbok som er best syntes jeg er veldig gøy og kult. At vi som ungdommer får lov til å si våre egne meninger om helt noe bøker og bli hørt.

Hva slags bøker liker du å lese?

– Liker å lese de fleste sjangerne, men er ikke så stor fan av skumle bøker. Da liker jeg heller bedre å lese om kjærlighet og drama.

Hvilken bok MÅ alle lese?

–  Vet ikke helt hvilke bok alle burde lese, men jeg anbefaler serien «Uglies». Detter er en trilogi skrevet av Scott Westerfeld, som handler om 2 jenter og deres hverdag i en egen by, med egne hemmeligheter.

Hva gjør du på fritiden (når du ikke leser)?

– På fritiden er jeg glad i å være aktiv, jeg spiller badminton og går på yoga.

Vi gratulerer! Og sender en bokpakke i posten